Tortul cu sarlota si fructe se face imediat pentru ca nu necesita
coacere. Mai mult, este pentru orice buzunar, nefiind costisitor.
Tort cu fructe exotice |
Ingrediente:
un pachet piscoturi - 400g
fructe exotice - ex: mandarine, kiwi, ananas
400-500ml frisca lichida
Crema:
4 galbenusuri
150-200g zahar
50-60g amidon
500ml lapte
vanilie
un plic gelatina si un plic intaritor pt frisca
Sirop:
250ml apa
150g zahar
arome
Mod de preparare:
Crema:
-Punem laptele la fiert.
-Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin ca o crema,apoi adaugam amidonul si coaja rasa de la o lamaie.
-Dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin.
-Peste galbenusiurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu.
-Rurnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase bine crema si o punem la racit.
-Gelatina o preparam conform instructiunilor de pe plic si o adaugam in crema. -Intr-un vas batem frisca fff bine si o dam la frigider.
-Dupa ce crema si frisca s-au racit le amestecam si mai mixam putin,apoi dam din nou la rece aprox 30min.
-In crema adaugam si fructele si mai dam la rece.
Siropul: amestecam apa cu zaharul si aromele si dam la foc pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca.
Asamblare:
-Avem nevoie de o oala mai mare cu pereti inalti cat piscoturile pe care o tapetam cu folie alimentara atat pe fund cat si pe pereti.
-In fundul vasului ornam cu fructe.
-Luam fiecare piscot si il scufundam in sirop si tapetam pereti vasului asezan piscoturilr in picioare unele langa altele.
-Peste fructe turnam 1/2 din crema si apoi punem un strat de oiscoturi inmuiate.
-Peste piscoturi turnam si restul cremei si acoperim cu alt strat de piscoturi.
-Acoperim vasul si il dam la rece(ideal este sa-l faceti seara si sa-l lasati pana a doua zi sa se raceasca bine.
-A doua zi puneti deasupra oalei un platou si apoi rasturnati printr-o miscare brusca tortul.
-Daca doriti puteti sa-l mai ornati cu frisca si fructe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.