Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Rata Peking

Retete si gust

Acum puteti incerca vestita Rata Peking in conditii de casa, foarte buna si fara eforturi mari, este foarte buna, de efect si cu siguranta merita agitatia. Acesta este cadoul meu pentru toti vizitatorii fideli. Am vrut sa fie ceva deosebit, ceva ce sigur nu ati mai mancat,
rata
Rata Peking

Ingrediente:

  • Rata intreaga: 1
  • Miere: 5 linguri,pentru sosul marinat
  • Sare: dupa gust,pentru sosul marinat
  • Sherry: 150 ml,pentru sosul marinat
  • Amidon: 1 lingura,pentru sosul marinat
  • Ghimbir: 1/2 lingurita,pentru sosul marinat
  • Castraveti: 2-3
  • Ceapa verde: 1 legatura
  • Sos prune
  • Clatite 
Mod de Preparare:

Se curata rata bine de eventualele resturi de pene de sub aripi si i se taie varfurile aripilor. Se pun la fiert cei 2 l de apa cu sarea. Cand apa a inceput sa fiarba se pune rata si se fierbe timp de 3 minute. Daca rata nu a fost in intregime acoperita de apa, se intoarce dupa 1,5 minute, astfel ca partea ramasa afara sa poata fierbe si ea. Dupa ce au trecut cele 3 minute, se lasa la scurs pana a doua zi dimineata.
A doua zi se pregateste sosul marinat astfel: sherry-ul se incalzeste si se toarna peste miere pana cand mierea s-a topit. Se adauga sarea, amidonul si ghimbirul. Se amesteca bine pana se dizolva sarea si amidonul. Se pune rata intr-un vas suficient de mare ca sa o puteti intoarce cu usurinta de pe o parte pe cealalta. Se freaca bine de tot rata pe toate partile cu sosul marinat si se toarna putin sos si in interiorul ratei. Apoi se toarna restul de sos in vasul respectiv. Lasati rata in acel sos cate 10 minute pe fiecare parte, timp de o ora
Dupa ce s-a marinat bine, lasati rata la uscat pe un gratar timp de 6 ore. Se poate folosi chiar si un ventilator pentru a se usca mai bine.
Dupa 6 ore se preincalzeste cuptorul la 200 de grade si se pune jos de tot o tava cu apa si ulei. Apoi se pune rata pe un gratar si se da cuptorul la 180 de grade.
Se lasa la cuptor timp de 30 de minute cu pieptul in sus, apoi 45 de minute cu pieptul in jos, dupa care inca 30 de minute cu pieptul in sus.
Dupa aceea se scoate si se taie fasii
Se aseaza fasiile de carne pe foile de clatite impreuna cu ceapa tocata, feliile de castraveti si sosul de prune.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!