Acum puteti
incerca vestita Rata Peking in conditii de casa, foarte buna si fara
eforturi mari, este foarte buna, de efect si cu siguranta merita
agitatia. Acesta este cadoul meu pentru toti
vizitatorii fideli. Am vrut sa fie ceva deosebit, ceva ce sigur nu ati
mai mancat,
Rata Peking |
Ingrediente:
- Rata intreaga: 1
- Miere: 5 linguri,pentru sosul marinat
- Sare: dupa gust,pentru sosul marinat
- Sherry: 150 ml,pentru sosul marinat
- Amidon: 1 lingura,pentru sosul marinat
- Ghimbir: 1/2 lingurita,pentru sosul marinat
- Castraveti: 2-3
- Ceapa verde: 1 legatura
- Sos prune
- Clatite
Mod de Preparare:
Se curata rata bine de eventualele resturi de pene de sub aripi si i se taie varfurile aripilor. Se pun la fiert cei 2 l de apa cu sarea. Cand apa a inceput sa fiarba se pune rata si se fierbe timp de 3 minute. Daca rata nu a fost in intregime acoperita de apa, se intoarce dupa 1,5 minute, astfel ca partea ramasa afara sa poata fierbe si ea. Dupa ce au trecut cele 3 minute, se lasa la scurs pana a doua zi dimineata.
A doua zi se pregateste sosul marinat astfel: sherry-ul se incalzeste si se toarna peste miere pana cand mierea s-a topit. Se adauga sarea, amidonul si ghimbirul. Se amesteca bine pana se dizolva sarea si amidonul. Se pune rata intr-un vas suficient de mare ca sa o puteti intoarce cu usurinta de pe o parte pe cealalta. Se freaca bine de tot rata pe toate partile cu sosul marinat si se toarna putin sos si in interiorul ratei. Apoi se toarna restul de sos in vasul respectiv. Lasati rata in acel sos cate 10 minute pe fiecare parte, timp de o ora
Dupa ce s-a marinat bine, lasati rata la uscat pe un gratar timp de 6 ore. Se poate folosi chiar si un ventilator pentru a se usca mai bine.
Dupa 6 ore se preincalzeste cuptorul la 200 de grade si se pune jos de tot o tava cu apa si ulei. Apoi se pune rata pe un gratar si se da cuptorul la 180 de grade.
Se lasa la cuptor timp de 30 de minute cu pieptul in sus, apoi 45 de minute cu pieptul in jos, dupa care inca 30 de minute cu pieptul in sus.
Dupa aceea se scoate si se taie fasii
Se aseaza fasiile de carne pe foile de clatite impreuna cu ceapa tocata, feliile de castraveti si sosul de prune.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.