Desi denumirea te duce cu gandul la bucataria ucrainiana,
originea preparatului este o necunoscuta. Indiferent in ce tara ar fi
fost inventat, puiul Kiev e o bunatate care nu trebuie ratata, mai ales
ca nu e mare grozavie sa il prepari. Combinatia de unt si verdeturi
aromate, dau aroma carnii si o fac
suculenta totodata.
Pui a la Kiev |
Ingrediente:
- 50g unt,
- ½ lingurita coaja de lamaie rasa
- sucul de la ½ lamiae
- 2 catei de usturoi pisati
- 1 lingura patrunjel proaspat tocat
- 1 lingura ceapa verde tocata marunt
- sare dupa gust
- 1 piept de pui mare
- fara pielita si dezosat
- 1 ou mare
- 1 lingura apa rece
- 1 lingura faina
- 50g pesmet alb
- sare si piper dupa gust
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Intr-un bol se pune untul, care trebuie sa fie moale, sarea, coaja si sucul de lamiae, usturoiul pisat marunt, ceapa verde si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca totul foarte bine. Se pune compozitia pe o folie de plasic alimentar si se ruleaza intr-un sul, apoi se lasa la frigider pentru 30 de minute sa se intareasca bine. Intre timp pieptul de pui se imparte in 4 bucati. Fiecare bucata se bate usor ca la snitele, cu grija sa nu se rupa. Eeste bine sa asezati deasupra puiului o folie de plastic alimentar.
Se scoate untul de la frigider si se imparte in 4 bucati egale.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust,apoi se pune in centrul fiecarui piept de pui cate o bucata de unt. Se ruleaza puiul, indoind marginile in interior pentru a nu se scurge untul. Eventual prindeti si cu scobitori.
Oul se bate impreuna cu lingura de apa, sare si piper dupa gust. Mai intai se trece prin faina puiul, apoi prin ou si pe urma prin pesmet, apasand bine. Se mai lasa le frigider pentru 30 de minute. Se scoate si se da din nou prin ou si pesmet.
Se pune un strat gros de ulei la incins intr-o cratita mai inalta, la 180 g C. Se prajesc timp de 8 minute, pana se auresc frumos. Se scot pe un prosop de hartie sa se scurga de ulei. Se sevesc cu o garnitura de cartofi natur.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.