Aviz celor domnisoare si doamne aflate la dieta! O combinatie
interesanta de texturi si de gusturi, imbracate intr-un sos cremos de
smantana. Foarte simplu, dar si foarte bun!
Paste cu ciuperci in sos cremos de smantana |
Ingrediente:
– penne tricolore, 300 g
– morcov, 120 g
– ciuperci, 250 g
– ardei gras rosu, 300 g
– usturoi, 4 catei
– stafide, 40 g
– ulei de masline, 3 linguri
– smantana pentru gatit, 300 ml
– sare, piper
Mod de preparare:Puneti mai multa apa la fiert, cu un pic de sare. Cand clocoteste apa, puneti pastele si fierbeti-le timpul indicat de producator. Intre timp, pregatiti sosul pentru paste si incepeti prin a incinge uleiul intr-o cratita. Caliti morcovul taiat rondele subtiri, cateva zeci de secunde, dupa care adaugati usturoiul feliute. Puneti apoi ardeiul gras feliute.
Puneti si ciupercile curatate, spalate, sterse de apa si feliate si lasati cam doua minute, amestecand des. Turnati smantana si puneti si stafidele. Lasati sa ajunga la temperatura de fierbere, potriviti de sare si de piper si luati de pe foc. Cand pastele au fiert, scurgeti-le de apa si rasturnati-le in cratita. Amestecati usor, astfel incat pastele sa fie uniform cuprinse de sos.
Serviti imediat, cu un pic de piper. Daca vreti, puteti pune si un pic de parmezan ras deasupra. Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.