Un tort complex, cu
aroma puternica de nuca de cocos si cu un aspect demn de o petrecere
formala pentru cei 41-le an de casatorie, eu si sotia. Tortul asta
va fi cu siguranta adorat de sotiia mea! Vestea cea buna este ca nu
contine foarte mult zahar si e un dulce de casa usor, racoritor. Prepara
si tu acest tort, pentru cei dragi.
Tort cu nuca de cocos |
Ingrediente pentru crema
700 ml lapte,
4-5 linguri zahar,
100 g unt,
3 linguri faina,
6 linguri cocos,
1 praf sare
Ingrediente pentru glazura
3 albusuri,
250 g zahar,
1 lingura suc de lamaie,
1 praf sare,
4 linguri apa rece
Ingrediente pentru decorat
fulgi de cocos
Mod de preparare:
2. Bate untul pana devine usor cremos, apoi adauga treptat zaharul si continua sa mixezi pana obtii o consistenta pufoasa. Adauga esenta de vanilie si mixeaza, apoi incorporeaza rand pe rand fiecare ou.
3. In cei 240 ml de lapte, amesteca o lingura de lamaie si lasa-l deoparte pentru 10-15 minute. Amesteca ingredientele uscate intre ele, faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea si pune amestecul in compozitia de unt in 3 transe separate, alternand cu laptele: faina/lapte/faina etc..
4. Pune aluatul rezultat in cele 2 tavi si niveleaza, incercand sa obtii cantitati egale. Da blaturile la cuptor pentru 25-30 de minute, pana cand devin aurii si trec testul scobitorii.
5. Dupa ce blaturile sunt gata, asteapta 10 minute si scoate-le din tava pe o suprafata usor unsa cu unt.
Cand crema s-a ingrosat suficient, stinge focul si adauga untul taiat bucati si amesteca pana se topeste complet. Lasa crema sa se raceasca si pregateste glazura.
Prepararea blaturilor
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade si tapeteaza 2 tavi de dimensiuni egale cu ulei si faina. Pe fundul fiecarei tavi adauga hartie de copt, taiata exact pe dimensiunea tavii.2. Bate untul pana devine usor cremos, apoi adauga treptat zaharul si continua sa mixezi pana obtii o consistenta pufoasa. Adauga esenta de vanilie si mixeaza, apoi incorporeaza rand pe rand fiecare ou.
3. In cei 240 ml de lapte, amesteca o lingura de lamaie si lasa-l deoparte pentru 10-15 minute. Amesteca ingredientele uscate intre ele, faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea si pune amestecul in compozitia de unt in 3 transe separate, alternand cu laptele: faina/lapte/faina etc..
4. Pune aluatul rezultat in cele 2 tavi si niveleaza, incercand sa obtii cantitati egale. Da blaturile la cuptor pentru 25-30 de minute, pana cand devin aurii si trec testul scobitorii.
5. Dupa ce blaturile sunt gata, asteapta 10 minute si scoate-le din tava pe o suprafata usor unsa cu unt.
Prepararea cremei de cocos
Pune laptele la fiert intr-o cratita care nu lipeste impreuna cu faina, zaharul, sarea si cocosul. Amesteca pentru a desface eventualele cocoloase, iar cand se apropie de punctul de fierbere, continua sa amesteci constant.Cand crema s-a ingrosat suficient, stinge focul si adauga untul taiat bucati si amesteca pana se topeste complet. Lasa crema sa se raceasca si pregateste glazura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.