Friptura de porc la cuptor este unul dintre cele mai
consumate feluri de mancare la romani si nu numai. Este un produs
consistent, potrivit fie pentru masa in familie, fie pentru o masa festiva. In continuare, o sa prezentam modul de preparare, dar si care sunt
ingredientele de care ai nevoie pentru a gati friptura de porc la
cuptor.
Friptura de porc la cuptor |
Ingrediente
500 g carne de porc
4 linguri de ulei
1 lingurita piper
1 lingurita boia
1 lingurita cimbru
1 lingurita coriandru
2 catei de usturoi
1 lingura pasta de tomate
sare dupa gust
4 linguri de ulei
1 lingurita piper
1 lingurita boia
1 lingurita cimbru
1 lingurita coriandru
2 catei de usturoi
1 lingura pasta de tomate
sare dupa gust
Mod de preparare
Pentru o friptura de porc frageda si suculenta, ai nevoie sa urmezi cativa pasi esentiali. In primul rand carnea se tine la marinat cateva ore. Marinata se prepara simplu. Intr-un vas patru linguri de ulei si adauga o jumatate de lingurita de piper si o jumatate de lingurita de boia. In plus, adaugam o lingurita de cimbru si o lingurita de coriandru, doi catei de usturoi si o lingura de pasta de tomate. Optional se poate pune si putina sare. In acest sos se pun felii de carne de porc taiate, se ung pe ambele parti si se tin astfel 2, 3 ore.Inainte de a baga friptura la cuptor, il lasam sa se incinga bine. Friptura se pune intr-un vas termorezistent, peste se adauga 100 ml de apa, iar deasupra se inveleste cu o folie de aluminiu. 40 de minute la 180 de grade se tine carnea in cuptor. Avem grija ca in toata aceasta perioada, carnea sa fie intoarsa si pe o parte si pe alta, pentru a se patrunde uniform. Dupa aceste 40 de minute, se inlatura folia si se mai lasa carnea la cuptor pentru inca un sfert de ora, timp in care se va rumeni frumos.
Friptura de porc la cuptor se serveste cu garnitura de cartofi si cu o salata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.