Daca vreti niste
cornulete super, super fragede, cu siguranta astea sunt. Cum le-am scos
din cuptoR, le-am lasat la racorit, apoi am mancat. Fiind umplute cu nuca, asa cum imi place, nu
am putut sa ma abtin. Sunt delicioase!
CORNULETE CU UNTURA SI IAURT |
- Pentru aluat:
- 200 gr untura
- 200 gr iaurt
- 1 ou
- 5 linguri zahar
- 1 lingurita bicarbonat
- 2 lingurite extract de vanilie
- coaja rasa de lamaie
- 500-550 gr faina
- un praf de sare
- Umplutura:
- 1 castron nuca macinata
- 1 canita lapte fierbinte
- 5-6 linguri zahar
- 2 lingurite esenta de rom
- 1 lingura cacao
- zahar pudra
MOD DE PREPARARE:
Aluatul:
Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema.
Incorporam iaurtul, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie.
la final adaugam bicarbonatul, faina cernuta, treptat, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de modelat.
Il lasam sa se odihneasca 20-30 de minute.
Umplutura:
Peste nuca macinata turnam lapte fierbinte, putin cate putin, pana obtinem o pasta mai groasa.
Adaugam zaharul, esenta de rom, cacaoa si le amestecam bine.
Pe masa de lucru presaram putina faina alba.
Rupem o bucatica din aluat, ii dam o forma dreptunghiulata, apoi o taiem patratele mici.
Pe fiecare patratel, pe mijloc, punem putina umplutura, apoi unim cate doua colturi opuse de aluat.
La fel procedam cu toate cornuletele.
Tapetam cu hartie de copt o tava si asezam cornuletele.
Le introducem in cuptorul incins pana de rumenesc usor deasupra, dar nu foarte mult.
Cand sunt gata le scoatem, le lasam 10 minute sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar.
Le pastram intr-o cutie cu capac sau intr-un bol acoperit cu folie alimentara.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.