CARTOFI LA CUPTOR CU BRANZA SI SMANTANA
O rețetă specială, dar nu foarte complicat de preparat, cartofi la cuptor cu branza si smantana.
|
CARTOFI LA CUPTOR CU BRANZA SI SMANTANA |
Ingrediente:
1 kg cartofi
400 ml lapte
3 ouă
250 g brânză
unt
250 g smântână
3 căţei de usturoi
Nucşoară
sare
piper
Mod de preparare:
Speli cartofii, îi alegi şi îi fierbi în coajă timp de 15 minute. Îi
scoţi, îi laşi la răcit, le cureţi coaja şi îi tai rondele. Torni peste
ei laptele şi amesteci. Adaugi 2 ouă bătute, jumătate din cantitatea de
brânză, sare, piper, un praf de nucşoară şi amesteci bine toate
ingredientele. Ungi o tavă cu unt, pui usturoiul tocat fin şi torni
cartofii. Îi aranjezi frumos şi presari restul de brânză, adaugi
smântâna, oul bătut şi câteva cubuleţe de unt. Dai tava la cuptorul
încins pentru aproximativ 40 de minute sau până se gratinează frumos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.