Este un desert care merge de minune într-o seară ploioasă sau o
dimineață de duminică, la cafea. Așteptăm părerile tale după ce le
încerci!
BILUTE IN SOS DE CACAO |
Ingrediente:
3 galbenusuri
100 ml apa
110 g zahar
3/4 lingurita praf de copt
15 g unt
400 g faina alba
coaja rasa de la o lamaie
o esenta de rom
un praf de sare
100 ml apa
110 g zahar
3/4 lingurita praf de copt
15 g unt
400 g faina alba
coaja rasa de la o lamaie
o esenta de rom
un praf de sare
Pentru sos:
60 g cacao
60 g zahar
100 ml lapte
60 g cacao
60 g zahar
100 ml lapte
Pentru crusta:
fulgi de nuca de cocos
fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare:
Intr-un bol batem galbenusurile cu zaharul. Adaugam esenta de rom, coaja rasa de lamaie si apa. Amestecam si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea. La inceput amestecam faina cu o lingura de lemn, apoi vom framanta cu mana. Trebuie sa iasa un aluat ca de paine. Punem peste alut untul la temperatura camerei si framantam, pana se incorporeaza tot. Framantam pana aluatul devine neted.Impachetam apoi in folie si lasam sa se odihneasca, o ora, pe masa in bucatarie. Cat se odihneste aluatul, putem pregati sosul de cacao. Intr-un bol punem cacao si zaharul. Amestecam si turnam laptele. Amestecam iarasi. Trebuie sa iasa ca o smantana mai subtire.
Il lasam la o parte si daca timpul de odihna al aluatului a trecut,il luam si il vom imparti in bucatele de cate 20 de grame fiecare. Fiecare bucatica o vom modela intre palme, dandu-i forma de bila. Le vom praji apoi, in baie de ulei, la foc mediu,cam 5-7 min. Cand s-au rumenit frumos, sunt gata. Acum, fiecare biluta, o vom trece prin sosul de cacao si apoi prin nuca de cocos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.