Ce poate fi mai savuros în zilele toride de vară decât un desert
proaspăt, făcut la rece? Încearcă şi tu această rețetă de prăjitură fără
coacere. Se prepară şi se consumă cu uşurinţă!
PRAJITURA CU BRANZA DE CICOLATA CU CAFEA |
Ingrediente:
● 250 g biscuiți
● 70 g unt topit
● 4 linguri lapte
● 200 g pișcoturi
Pentru crema de ciocolată
● 100 g ciocolată neagră
● 280 g brânză cremoasă
● 1 plic zahăr vanilat
● 80 g zahăr pudră
● 10 g gelatină
● 100 ml apă
● 350 ml frișcă lichidă
● 1 praf sare
Pentru crema de cafea
● 250 ml lapte
● 200 ml cafea tare
● 200 ml frișcă lichidă
● 15 g gelatină
● 2 albușuri
● 150 g zahăr
● 4 linguri amidon de porumb
● 100 g fulgi de ciocolată
Pentru decor:
● fulgi de ciocolată albă
● boabe de cafea
Mod de preparare: Pentru blat, dai prin blender biscuiții, apoi îi amesteci cu untul și
cu laptele. Așezi pișcoturile unul lângă altul într-o tavă cu pereți
detașabili, răstorni blatul, îl nivelezi și o dai la frigider.● 70 g unt topit
● 4 linguri lapte
● 200 g pișcoturi
Pentru crema de ciocolată
● 100 g ciocolată neagră
● 280 g brânză cremoasă
● 1 plic zahăr vanilat
● 80 g zahăr pudră
● 10 g gelatină
● 100 ml apă
● 350 ml frișcă lichidă
● 1 praf sare
Pentru crema de cafea
● 250 ml lapte
● 200 ml cafea tare
● 200 ml frișcă lichidă
● 15 g gelatină
● 2 albușuri
● 150 g zahăr
● 4 linguri amidon de porumb
● 100 g fulgi de ciocolată
Pentru decor:
● fulgi de ciocolată albă
● boabe de cafea
Între timp, pregătești crema de ciocolată. Hidratezi gelatina în apă. Bați frișca rece până devine cremoasă. Mixezi brânza cu zahărul pudră, cu zahărul vanilat și cu sarea. Topești ciocolata, o lași să se răcoarească, apoi o torni în amestecul de brânză. Topești gelatina pe baie de aburi, o omogenizezi în cremă și o întinzi peste blatul de biscuiți. Dai tava din nou la frigider o oră.
Pentru crema de cafea, pui laptele la încălzit. Amesteci zahărul cu gelatina preparată conform indicațiilor de pe pachet, cu amidonul și cu cafeaua. Adaugi laptele fierbinte și așezi amestecul pe foc până se îngroașă. Bați albușurile spumă, apoi le încorporezi în crema fierbinte. La final, adaugi frișca bătută și fulgii de ciocolată. Răstorni crema de cafea peste cea de ciocolată și netezești. Decorezi prăjitura cu ciocolată albă și cu boabe de cafea și o dai la frigider până în momentul servirii
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.