Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PRAJITURA CU BRANZA DE CICOLATA CU CAFEA

Retete si gust
Ce poate fi mai savuros în zilele toride de vară decât un desert proaspăt, făcut la rece? Încearcă şi tu această rețetă de prăjitură fără coacere. Se prepară şi se consumă cu uşurinţă!
CAFEA
PRAJITURA CU BRANZA DE CICOLATA CU CAFEA

Ingrediente:
● 250 g biscuiți
● 70 g unt topit
● 4 linguri lapte
● 200 g pișcoturi
Pentru crema de ciocolată
● 100 g ciocolată neagră
● 280 g brânză cremoasă
● 1 plic zahăr vanilat
● 80 g zahăr pudră
● 10 g gelatină
● 100 ml apă
● 350 ml frișcă lichidă
● 1 praf sare
Pentru crema de cafea
● 250 ml lapte
● 200 ml cafea tare
● 200 ml frișcă lichidă
● 15 g gelatină
● 2 albușuri
● 150 g zahăr
● 4 linguri amidon de porumb
● 100 g fulgi de ciocolată
Pentru decor:
● fulgi de ciocolată albă
● boabe de cafea
Mod de                              preparare:                                                                                                                                         Pentru blat, dai prin blender biscuiții, apoi îi amesteci cu untul și cu laptele. Așezi pișcoturile unul lângă altul într-o tavă cu pereți detașabili, răstorni blatul, îl nivelezi și o dai la frigider.
Între timp, pregătești crema de cio­colată. Hidratezi gelatina în apă. Bați frișca rece până devine cremoasă. Mi­xezi brânza cu zahărul pudră, cu zahă­rul vanilat și cu sarea. Topești ciocolata, o lași să se răcoarească, apoi o torni în amestecul de brânză. Topești gelatina pe baie de aburi, o omogenizezi în cremă și o întinzi peste blatul de biscuiți. Dai tava din nou la frigider o oră.
Pentru crema de cafea, pui laptele la încălzit. Amesteci zahărul cu gela­tina preparată conform indicațiilor de pe pachet, cu amidonul și cu cafeaua. Adaugi laptele fierbinte și așezi ames­tecul pe foc până se îngroașă. Bați albușurile spumă, apoi le încorporezi în crema fierbinte. La final, adaugi frișca bătută și fulgii de ciocolată. Răstorni crema de cafea peste cea de ciocolată și netezești. Decorezi prăji­tura cu ciocolată albă și cu boabe de cafea și o dai la frigider până în mo­mentul servirii
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!