Când vrei să le faci celor dragi o supriză, chiar dacă îi iei în
calcul şi pe adulţi, şi pe copii, merită să încerci acest desert
delicios, cu glazură.
BRIOSE DE CIOCOLATA CU GLAZURA |
Ingrediente:
Pentru brioşe
175 g unt, la temperatura camerei
175 g zahăr
3 ouă mari
140 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
35 g cacao pudră
½ linguriţă esenţă rom
2-3 linguri lapte
175 g zahăr
3 ouă mari
140 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
35 g cacao pudră
½ linguriţă esenţă rom
2-3 linguri lapte
Pentru glazură
150 g unt, la temperatura camerei
300 g zahăr pudră
100 g tablete ciocolată, tocate
300 g zahăr pudră
100 g tablete ciocolată, tocate
Pentru decor
ciocolăţele Kindes, după gust
bombonele de ciocolată
bombonele de ciocolată
Mod de preparare:
Preîncălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă de brioşe cu forme de hârtie speciale. Baţi spumă untul cu zahărul brun, folosind mixerul, până se omogenizează. Încorporezi ouăle, făina, praful de copt, sarea, cacaua, esenţa de rom şi mixezi din nou până se combină toate ingredientele.Când s-au omogenizat, iar compoziţia ţi se pare prea tare sau prea consistentă, poţi adăuga laptele. Omogenizezi şi torni aluatul în formele de brioşe. Dai tava la cuptor 15-20 de minute, până trec testul cu scobitoarea, apoi le laşi deoparte.
Când brioşele s-au răcit complet, prepari glazura. Topeşti ciocolatele în cuptor, la temperatură mică spre medie, până se omogenizează. Apo laşi ciocolata să se răcească. Freci untul moale până obţii o spumă omogenă. Încorporezi treptat zahărul pudră, până obţii o cremă pufoasă şi uşoară.
Continui să amesteci glazura cu mixerul, adaugi untul topit şi ciocolata topită anterior, care s-a răcit puţin, şi omogenizezi. Dacă glazura ţi se pare prea tare, adaugi o lingură sau două de apă fierbinte şi continui să baţi până la omogenizare.
Decorezi brioşele cu glazura, presari bombonele de ciocolată şi înfigi câteva ciocolăţele Kinder. Serveşti imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.