Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

BRIOSE DE CIOCOLATA CU GLAZURA

Retete si gust
Când vrei să le faci celor dragi o supriză, chiar dacă îi iei în calcul şi pe adulţi, şi pe copii, merită să încerci acest desert delicios, cu glazură.
briose
BRIOSE DE CIOCOLATA CU GLAZURA

Ingrediente:

Pentru brioşe

175 g unt, la temperatura camerei
175 g zahăr
3 ouă mari
140 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
35 g cacao pudră
½ linguriţă esenţă rom
2-3 linguri lapte

Pentru glazură

150 g unt, la temperatura camerei
300 g zahăr pudră
100 g tablete ciocolată, tocate

Pentru decor

ciocolăţele Kindes, după gust
bombonele de ciocolată

Mod de preparare:

Preîncălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă de brioşe cu forme de hârtie speciale. Baţi spumă untul cu zahărul brun, folosind mixerul, până se omogenizează. Încorporezi ouăle, făina, praful de copt, sarea, cacaua, esenţa de rom şi mixezi din nou până se combină toate ingredientele.
Când s-au omogenizat, iar compoziţia ţi se pare prea tare sau prea consistentă, poţi adăuga laptele. Omogenizezi şi torni aluatul în formele de brioşe. Dai tava la cuptor 15-20 de minute, până trec testul cu scobitoarea, apoi le laşi deoparte.
Când brioşele s-au răcit complet, prepari glazura. Topeşti ciocolatele în cuptor, la temperatură mică spre medie, până se omogenizează. Apo laşi ciocolata să se răcească. Freci untul moale până obţii o spumă omogenă. Încorporezi treptat zahărul pudră, până obţii o cremă pufoasă şi uşoară.
Continui să amesteci glazura cu mixerul, adaugi untul topit şi ciocolata topită anterior, care s-a răcit puţin, şi omogenizezi. Dacă glazura ţi se pare prea tare, adaugi o lingură sau două de apă fierbinte şi continui să baţi până la omogenizare.
Decorezi brioşele cu glazura, presari bombonele de ciocolată şi înfigi câteva ciocolăţele Kinder. Serveşti imediat.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!