TORT DE BISCUIETI CU NUCA
E ieftin de preparat şi e gata în maximum 20 de minute! Ce
poţi dori mai mult de la un tort de biscuiţi cu aspect de mozaic,
prezentabil şi delicios?
|
TORT DE BISCUIETI CU NUCA |
Ingrediente:
500 g biscuiti populari;
250 ml lapte; 200 g nuca;
2 linguri cu varf cacao;
3 linguri unt;
150 g zahar esenta vanilie;
cateva picaturi esenta rom.
Mod de preparare:
1. Rupe biscuitii in sferturi si pune-i intr-un bol. Toaca nuca marunt si pune-le peste biscuitii rupti bucatele.
2. Intr-un ibric, la foc mic, topeste untul cu laptele, adauga zaharul,
cacaua, apoi amesteca pana ce obtii o compozitie omogena, insa nu lasa
sa fiarba. Adauga esentele de vanilie si rom.
3. Toarna siropul peste amestecul de biscuiti. Amesteca-l, si apoi pune compozitia intr-o tava mica de cozonac.
4. Da tortul de biscuiti cu ciocolata mozaic la congelator pentru 2-3 ore.
5. Serveste tortul de biscuiti glazurat cu ciocolata, topind o tableta
de ciocolata cu 2 linguri de unt la bain-marie, in runde de 30 de secunde
urmate de amestecare.
6. Ulterior sau alternativ, orneaza tortul de biscuiti cu fulgi de cocos sau fistic proaspat, tocat de cutit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.