Ciorba buna din Arad. Nimic nu e mai bun decat o ciorba de fasole cu ciolan!
Am mai postat ciorbe de fasole, insa aceasta reteta este din patrimoniul aradenirol.
CIORBA DE FASOLE CU CIOLAN |
Ingrediente:
fasole cat luati cu pumnul de 10 ori
3 morcovi
un ciolan afumat
4 foi dafin
2 cepe
3 linguri faina
1 cana bulion
busuioc
400 gr smantana
ulei
sare, piper, boia dulce si iute
3 morcovi
un ciolan afumat
4 foi dafin
2 cepe
3 linguri faina
1 cana bulion
busuioc
400 gr smantana
ulei
sare, piper, boia dulce si iute
Mod de preparare:
- In prima faza puneti fasolea la fiert. Dupa 10 minute de fiert, aruncati apa de pe ea si adaugati alta apa fierbinte. Daca schimbati apa nu puneti apa rece fiindca se intareste fasolea si se fierbe mai greu. Puneti in oala cu fasolea 3 morcovi taiati rondele si ciolanul afumat taiat in bucati. Lasati la fiert inca 30 minute, din momentul in care incepe sa fluiere oala.
- Faceti un rantas: intr-o oala puneti ulei de un deget si puneti cepele tocate marunt la prajit. Cand s-a inmuiat ceapa adaugati faina si prajiti-o un minut. Stingeti cu o cana de apa. Condimentati-o cu piper din belsug, sare si 1 lingura plina de boia dulce plus 1 lingurita boia iute.
- Mutati rantasul intr-o sita pe care o scufundati in ciorba. Freacati-o cu lingura pana se dizolva tot rantasul in ciorba. Ceapa care ramane in sita si se arunca.
- Adaugati o cana de bulion, dafinul si busuioc tocat din belsug
- Smantana dizolvati-o intr-un bol folosind ciorba fiebinte de pe fasole, apoi adaugati-o incet smantana in ciorba, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase.
- Mai lasati-o 15 minute la fiert la foc mic
- Dregeti-o de sare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.