Aceste chiftele de post cu cartofi și orez, la cuptor,
se potrivesc perfect pentru orice masă din perioada postului și nu
numai. Sunt spornice, sățioase, gustoase și sănătoase. Se pot consuma ca
atare, simple sau alături de salate și alte garnituri.
CHIFTELE CU CARTOFI SI OREZ LA CUPTOR |
Ingrediente:
- 6 cartofi potriviți
- 50g orez
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 2 linguri de pesmet
- o legătură pătrunjel
- 4 căței usturoi
- 2-3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Pune cartofii în coajă la fiert și lasă-i să se răcorească bine după ce s-au gătit.
- Fierbe orezul separat în 3 măsuri de apă până îl transformi în pilaf.
- Curăță morcovul și dă-l pe răzătoarea mică, apoi toacă ceapa mărunt.
- Călește ceapa și morcovul în 2-3 linguri de ulei, adaugă apă cât să le acopere și lasă la foc mic până când apa se va evapora complet, iar legumele sunt gătite.
- După ce cartofii s-au răcorit, curăță-i de coajă și dă-i pe răzătoarea mare.
- Peste cartofii răzuiți adaugă legumele călite, orezul, pesmetul, pătrunjelul, usturoiul dat prin presă, sare și piper după gust.
- Amestecă bine compoziția apoi, cu mâinile înmuiate în puțin ulei, formează chifteluțele pe care le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Coace chifteluțele la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când s-au rumenit frumos.
- Servește cu poftă alături de o salată de legume crude sau alături de alte garnituri!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.