Cand aveti chef de ceva bun si rapid va recomand sa incercati acest foiletaj. In reteta aceasta, eu
am folosit gem si nuci, ca tot il aveam prin frigider. Ca si umplutura, folositi orice doriti.
FOILETAJ CU ORICE UMPLUTURA |
Ingrediente:
● un pachet aluat foietaj la 800gr |
● Umplutura de nuca |
● 150gr nuca macinata |
● 50gr ciocolata |
● 25gr unt |
● esenta rom |
● Umplututa de gem |
● gem de caise sau de care doriti 5 lg |
● 2 lg pesmet, il folositi doar daca gemul este mai subtire |
●
un ou Mod de preparare:Se decongeleaza aluatul si se taie cu ajutorul unui cutit incalzit la flacara in 8 fasii egale.Pe doua din ele se intintinde compozitia de gem iar pe celelalte doua pe cea de nuca pe care se prepara astfel::se topeste ciocolata la microunde apoi se adauga untul dupa care se toarna peste nuca omogenizand-o bine si aromatizand-o cu esenta de rom. Se unge marginea fasiilor pe care se pune compozitia cu albus un pic batut,se aseaza a doua fasie pe care se cresteasa din loc in loc si se preseaza marginile cu ajutorul unei furculite.Se unge cu galbenus batut si se coace la foc mare pana ce se rumeneste frumos. Acest foietaj umplut se face repede si foarte bun. CA EXEMPLU: am folosit nuca si gem de caise dar puteti folosi orice doriti |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.