Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PLACINTA CU CARNE TOCATA SI CIUPERCI

Retete si gust
Este o placinta foarte buna, care poate fi consumata atat ca aperitiv cat si ca fel principal, intrucat este foarte satioasa. Incercatil si dumneavoastra!
CARNE
PLACINTA CU CARNE TOCATA SI CIUPERCI

INGREDIENTE:

  • 1 pachet foi de placinta la 500 gr necongelat (cu 18 buc. de foi)
Pentru umplutura:
  • 700 gr carne tocata amestec cu 75% vita si 25% porc
  • 3 cepe galbene
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 750 gr ciuperci din conserva
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • 120 ml ulei
  • 1 ou
  • sare
Pentru completare:
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri ketchup
  • sare

    MOD DE PREPARARE:

    Curatam legumele, le spalam si le tocam marunt.

    Punem uleiul intr-un vas pe foc, si calim legumele in el pentru 5-6 minute, amestecandu-le sa nu se lipeasca,

    Adaugam ciupercile tocate si scurse, dar nu de tot. Le lasam putin zemoase pentru a ajuta la inabusirea legumelor, sa nu fie totusi doar prajite.

    Dupa 5-6 minute de preparare a ingedientelor de pe foc, adaugam carnea tocata si presaram sare si condimente. Amestecam de cateva ori si acoperim vasul cu un capac lasandu-le sa se inabuse bine si mai amestecam din cand in cand.

    Lasam totul pe foc aproximativ 20 de minute sa se prepare carnea definitiv, apoi stingem focul si punem ingredientele intr-o sita sa se scurga grasimea si lichidul acumulate. Le lasam in sita pana cand se racesc definitiv, dupa care adaugam peste ele un ou si patrunjelul tocat.

    Foile de placinta le vom unge cu cate putina grasime scursa de la amestecul de ingrediente.

    In pachet au fost 18 foi pe care le impartim in trei.

    De asemeni impartim si umplutura in trei.

    Intindem foile pe folia cu care sunt impachetate si rulam cate sase. Primele doua rulouri le deam deoparte.

    La al treilea grup de foi, rulam doar 5 foi, ungem foaia ramasa cu grasime, derulam peste ea celelalte foi, apoi rulam 4 foi, lasand-o peste foaia de jos, o ungem cu grasime, derulam celelalte foi si tot asa pana la ultima.

    Recurgem la modalitatea aceasta pentru a nu se rupe foile.

    Peste ultima foaie intindem o treime din compozitie cu carne tocata, apoi rulam foile strangandu-le la capete.

    Procedam asa si cu celelalte rulouri, ungem o forma termorezistenta, tot cu grasimea scursa de la ingrediente si asezam rulourile in ea.

    Amestecam cele trei oua cu smantana si ketchupul, adaugam putina sare si turnam amestecul peste rulouri.

    Dam placinta la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.



    Servim cu ketchup dulce sau picant, dupa preferinte.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!