Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

CLATITE CU BRANZA DULCE SI DULCEATA DE CAPSUNI

Retete si gust
Aradeni mănâncă copios, cu multă carne şi legume. Multe dintre reţetele vechi s-au păstrat şi azi. Nu este nimic pretenţios în oalele aradenilur, este doar mâncare bună şi diversă. Si vă recomandă să le preparați pentru cei dragi
clatite
CLATITE CU BRANZA DULCE SI DULCEATA DE CAPSUNI
Ingrediente:
Pentru clatite:
3 ouă
250 g făină
1 l apă minerală
2 linguri ulei
Pentru umplutură:
200 g brânză dulce de vaci
2 albuşuri bătute spumă
câteva picături esenţă de vanilie
50 g zahăr pudră
50 g stafide înmuiate în apă cu vanilie
coajă de lămâie
coajă de portocală
Pentru sosul de vanilie:
30 g unt
4 gălbenuşuri
200 ml lapte
esenţă de vanilie
50 g zahăr
1 lingură făină
Pentru bezea:
4 albuşuri
120 g zahăr pudră
1 praf de sare
Pentru servit:
dulceață de căpșuni
Mod de preparare:
Baţi ouăle, adaugi făina şi o dizolvi uşor cu apa minerală. Ungi tigaia cu ulei şi rumeneşti clătitele pe ambele părţi. Le laşi deoparte.
Amesteci brânza cu zahărul, stafidele, coaja de citrice şi albuşurile până obţii o cremă pufoasă. Pentru sosul de vanilie, fierbi laptele cu zahărul, adaugi făina în ploaie şi amesteci rapid. Ţii la foc domol, pui untul şi amesteci până devine o compoziţie omogenă. Gălbenuşurile le freci bine. Peste ele torni sosul fierbinte şi dai din nou pe foc. Mai fierbi puţin şi laşi să se răcească complet înainte de a-l folosi.
Pentru bezea, răstorni zahărul într-un vas peste care adaugi o lingură de apă. Dai la foc până obţii un sirop legat. Baţi albuşurile spumă şi încorporezi uşor siropul fierbinte. Astfel abuşurile devin mai dense şi se albesc. Presari sarea.
Umpli clătitele cu brânză şi sos de vanilie, iar deasupra pui bezeaua. Dai la cuptorul încins să se rumenească şi le serveşti calde, cu dulceaţă de căpşuni alături.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!