Cu bani puţini, dar cu multă imaginaţie şi răbdare poți face un desert delicios! Icearca-l si pe aceasta!
TORT DE CLATITE CU NUCI |
Pentru clătite:
2 ouă
400 ml lapte
1 vârf de cuţit sare
210 g făină
Ulei
1 lingură esenţă de vanilie
2 ouă
400 ml lapte
1 vârf de cuţit sare
210 g făină
Ulei
1 lingură esenţă de vanilie
Pentru umplutură:
1 l lapte
50 g cacao
6 linguri zahăr
4 linguri făină
100 g unt
1 l lapte
50 g cacao
6 linguri zahăr
4 linguri făină
100 g unt
Pentru decor:
200 g nuci zdrobite grosier
Mod de preparare:200 g nuci zdrobite grosier
Pentru clătite, baţi ouăle cu laptele, sarea şi adaugi treptat făina. Pui esenţa de vanilie şi mai amesteci de câteva ori. Încingi puţin ulei într-o tigaie de teflon şi prăjeşti, pe rând, clătite subţiri. Le laşi deoparte să se răcească. Pentru budincă, torni laptele într-un vas, adaugi ingredientele solide şi laşi pe foc amestecând continuu până se îngroaşă compoziţia. După ce a căpătat consistenţa ciocolatei, opreşti focul şi adaugi untul. Amesteci şi laşi să se răcorească. Pui o clătită pe un platou şi o ungi cu un strat de budincă. Acoperi cu altă clătită şi repeţi până epuizezi ingredientele.
La final, ungi tortul cu un strat de budincă şi decorezi cu nuci zdrobite grosier. Pentru un plus de savoare, le poţi prăji un pic înainte. Dai tortul la rece două ore şi-l porţionezi în momentul servirii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.