Tochitura este una dintre cele mai iubite mâncăruri facute de mine. Cu carne de porc, cu carne de porc cu grasime, carnati de casa si sos de rosii, tochitura
se poate prepara dupa reteta de aici si se serveşte cu
mămăligă,smantana si cascaval. Azi vă prezentăm reţete da tochitură facuta de mine.
TOCHITURA, O RETETA FACUTA DE MINE |
- 1 ceapă roşie
- 1 lingură de unt
- 1 carnat de casă
- 500 g carne macră
- 500 g carne cu grăsime
- 1 cană de sos de roşii
Garnitura de mămăligă
- 2 ouă
- 1 lingură de unt
- 2 linguri smântâna
- 4 linguri caşcaval ras
Mod de preparare:
Se toacă ceapa foarte mărunt şi se căleşte
în puţin ulei, după care se adaugă lingura de unt şi carnea tăiată
bucăţi mici. Se lasă pe foc să se rumenească puţin. Se adaugă cârnatul
şi după câteva minute se toarnă sosul de roşii, se condimentează după
gust şi se lasă la fiert cam 30 de minute. Dacă sosul de roşii este prea
gros se poate adăuga o ceaşcă de apă. Când sunt gata se opreşte focul
şi se lasă acoperite până facem mămăliga! Facem o mămăligă normală, nu
prea tare, fierbem ouăle cam 10 minute, luăm un castron, punem smântâna,
untul topit, aşezam şi ouăle tăiate şi amestecăm, după care punem şi
mămăligă şi amestecăm iar. Aşezăm carnea pe o farfurie şi cu o lingură
se trânteşte nişte mămăligă, după care se presară caşcaval ras şi gata!
Un vin roşu rece merge de minune.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.