Ar trebui sa mancam mai multe ciuperci. Pentru ca sunt sanatoase si
pline de proteine. Dar nu o facem pentru ca inca nu ne-am descoperit
retetele favorite. Aceasta poate sa fie, cu siguranta, una dintre ele.
TOCANA DIN CIUPERCI |
Ingrediente:
- 500 de grame de ciuperci proaspete (orice ciuperci)
- 100 de grame de ceapă
- 1-2 căței de usturoi
- 100-150 de grame de ardei (orice culori)
- 30 de ml. de ulei
- 150 ml. de passata de roșii
- 1 legătură de pătrunjel
- sare și piper
Mod de preparare:
1. Se curăță și se toacă ceapa și se zdrobește usturoiul. Ardeii se taie fâșii sau cubulețe. Ciupercile se curăță bine și se taie în sferturi sau jumătăți.2. Se încinge pe foc mediu o tigaie sau o cratiță largă, încăpătoare, se adaugă uleiul și apoi ceapa tocată și usturoiul zdrobit, presărându-se de la început și cu puțină sare. Se călește 2-3 minute, cât să înceapă să se înmoaie ceapa.
4. După ce ceapa s-a înmuiat de-a binelea, mărim din nou focul la mediu, urmând să adăugăm imediat ciupercile.
5. Punem în tigaie ciupercile, toate deodată și amestecăm.
6. După ce ciupercile și-au pierdut volumul, se adaugă passata de roșii. Se fierbe totul împreună la foc mediu încă 10-12 minute, cât să fie tocănița potrivit de scăzută după gustul vostru.
7. În final, se asezonează cu sare și piper și se presară cu pătrunjelul verde tocat. Se servește tocănița caldă, alături de garnitura de orez alb, simplu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.