Mămăliga nu este bună numai cu brânză şi smântână. Ieşi din şirul reţetelor clasice cu mămăligă şi prepar-o pe aceasta.
SENDWICHI DIN MAMALIGA |
Pentru mămăligă
150 g mălai grişat
un praf de sare
300 ml lapte
1 lingură unt
un praf de sare
300 ml lapte
1 lingură unt
Pentru umplutură
2 cepe
1 morcov
1 ardei iute
½ linguriţă boia
200 g telemea
2 linguri caşcaval ras
2-3 linguri ulei
sare
piper
Mod de preparare2 cepe
1 morcov
1 ardei iute
½ linguriţă boia
200 g telemea
2 linguri caşcaval ras
2-3 linguri ulei
sare
piper
Clocoteşti laptele, la care adaugi un praf de sare, torni mălaiul grişat, în ploaie, şi laşi să fiarbă 10 minute, amestecând permanent. Când mămăliga se desprinde de pereţii vasului, adaugi o lingură de unt, amesteci bine şi o răstorni pe o suprafaţă dreaptă, într-un strat de 3 cm grosime. Tai ceapa felii subţiri, tai ardeiul iute in felii, razi morcovul pe răzătoarea cu ochiuri mari şi le căleşti împreună în ulei bine încins. Adaugi boiaua de ardei, sare şi piper, după gust. Tai mămăliga în dreptunghiuri si ai grijă să încapă toate într-o tavă, la cuptor şi faci sandwichiuri din mămăligă, o felie de brânză, amestecul de ceapă, ardeiul iute cu morcov. Acoperi cu alt dreptunghi de mămăligă. Presari caşcaval ras şi introduci forma la cuptor pentru 15 minute. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.