Uneori lucrurile cele mai simple sunt cele mai bune. Si exact asa este reteta de azi. Mici pe batz cu sos de usturoi si iaurt.
MICI PE BATZ |
Ingrediente pentru 10-12 mici pe batz:
- 250g carne tocată de vită
- 250g carne tocată de porc
- 1 ou
- 100g pesmet
- 100g parmezan dat pe razatoare
- 3 linguri mix condimente pentru porc
- 3 linguri ierburi aromatice
- Sare si piper dupa gust
- Fulgi de ardei iute
- ulei de masline pentru a unge gratarul
Mod de preparare
- Amestecam foarte bine toate ingredientele. Este ideal sa framantam carnea cu mana, pentru a distribui uniform toate aromele.
- Acoperim vasul cu folie alimentara si il dam la rece pana la folosire. Incingem gratarul, il ungem cu putin ulei de masline.
- Modelam arrosticini ca pe mititei apoi ii punem pe frigaruie si strangem bine carnea in jurul ei.
- Prajim pe gratar, intorcandu-I des pentru a se rumeni uniform si avand grija sa nu ii prajim prea mult, pentru ca devin uscati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.