Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

GULAS DUPA GUSTUL MEU

Retete si gust
Secretul unui gulas este rabdarea. Rabdare, pana se caramelizeaza ceapa. In rest, urmati reteta si veti obtine o crema de gulas cu bucati de carne atat de bine fierte ca se desfac singure in fasiute.
gulas
GULAS DUPA GUSTUL MEU

Ingrediente

1 kg ceafa de vita
800 gr ceapa
2-3 catei usturoi
1 lingura otet de vin
1 lingura pasta de rosii
3 linguri rase boia dulce de calitate
putina boia iute
1 lingurita maghiran
1/4 lingurita chimen macinat
5 boabe ienibahar
1 foaie de dafin
1 fir cimbru uscat
coaja rasa de la 1/2 lamaie
350 ml supa de vita
8 linguri ulei
sare
Portii: 5-6

Mod de preparare

  1. Se taie carnea cuburi de 2 cm. Se toaca ceapa.
  2. Intr-o tigaie larga incingeti uleiul si adaugati ceapa. Caliti-o la foc mediu, amestecand des pana-si pierde din volum.
  3. Se da focul la mic si se lasa sa se caleasca ceapa pana devine galbui-maronie. In acest timp amestecati doar din cand in cand si verificati sa nu se arda la fund.
  4. Adaugati usturoiul strivit si mai caliti cateva minute. Adaugati pasta de rosii si amestecati pana e dizolvata. Continuati sa caliti totul inca 5 minute.
  5. Acum mutati totul intr-o oala cu fund gros si care nu e asa larga ca prima tigaie. Facem asta fiindca dorim ca suprafata de evaporare a gulasului sa fie mai mica, il vom gati in putin lichid si e necesar sa scada foarte incet in lungul timp de fierbere.
  6. Cand ceapa incepe sa sfaraie in oala, adaugati cuburile de carne si asteptati sa reinceapa sa sfaraie. In acel moment, trageti oala de pe foc si adaugati boiaua, maghiranul si chimenul. Amestecati bine de tot sa se acopere carnea de condimente.
  7. Puneti oala inapoi pe foc si adaugati supa, daca doriti, puteti substitui 80 ml supa cu vin rosu sec si otetul. Adaugati sare. Amestecati si lasati sa ajunga la fierbere. Puneti deasupra ienibaharul. In acest moment lichidul de abia cuprinde carnea. Puneti capacul si lasati sa fiarba la foc mic. Dupa 5 minute veti vedea ca aveti mai mult lichid in oala si carnea sta lejer in lichid.
  8. Fierbeti cu capac timp de 2 ore. Amestecati in gulas cam la 20 minute si asigurati-va ca nu scade prea repede. In ultimele 15 minute adaugati dafinul, cimbrul si coaja de lamaie si gustati gulasul de sare, chimen si boia iute si dregeti-le dupa gustul vostru. Verificati carnea, ar trebui sa fie atat de moale inca se desface fasiute.
  9. Se serveste cald, cu bulz de mamaliga. E bun imediat.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!