Tocănița de ciuperci cu smântână și mămăliguță este una dintre cele
mai delicioase mâncăruri tradiționale. Se face ușor, chiar dacă
ciupercile sunt mai migăloase și este minunată cu mămăliguță.
TOCANITA CU CIUPERCI |
Ingrediente:
– 1 kg de ciuperci
– 1 ceapă mare
– 4-5 căței de usturoi
– 2-3 linguri făină
– 150 ml smântână
– 4-5 linguri ulei
– 1 legătură mărar
– 1 legătură pătrunjel
– Sare
– Piper
– Un praf de tarhon
– 1 ceapă mare
– 4-5 căței de usturoi
– 2-3 linguri făină
– 150 ml smântână
– 4-5 linguri ulei
– 1 legătură mărar
– 1 legătură pătrunjel
– Sare
– Piper
– Un praf de tarhon
Mod de preparare:
Se curăță ciupercile, se rup picioarele ciupercuțelor și se spală bine cu apă rece. Apoi se taie felii mai mici dacă pălăriile sunt mari. Apoi se curăță și se taie ceapa împreună cu usturoiul, ambele se toacă mărunt.Se pun într-o tigaie ceapa și usturoiul la călit, se pune un vârf de sare și piper și se lasă la foc mic. Când ceapa devine ușor gălbuie, se adaugă ciupercile tăiate. Se lasă la călit câteva minute, până când ciupercile își lasă zeama. Apoi, când devin mai închise la culoare, se acoperă cu apă.
După primul clocot, se adaugă mărarul tocat mărunt. Se prepară sosul din făină, se pun 2 linguri de făină într-o cană și peste se adaugă apă trei sferturi din cană. Se amestecă bine și se pune peste ciuperci.
Se lasă la foc potrivit cam jumătate de oră și se amestecă des să nu se prindă de tigaie. Când ciupercile sunt gata, se adaugă smântâna, în care se mai pot adăuga 2-3 căței de usturoi după gust. Se mai lasă 2-3 clocote, se potrivește de sare și se adaugă și pătrunjelul tocat.
Mămăliguța se prepară punând un ceaun cu apă și un praf de sare la fiert. Când începe să fiarbă, se pune mălaiul în ploaie și se amestecă continuu cu un tel. Când începe să se desprindă de pe peretele ceaunului, înseamnă că este gata. Se servește caldă, împreună cu tocăniță de ciuperci cu smântână. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.