Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

TOCANITA CU CIUPERCI

Retete si gust
Tocănița de ciuperci cu smântână și mămăliguță este una dintre cele mai delicioase mâncăruri tradiționale. Se face ușor, chiar dacă ciupercile sunt mai migăloase și este minunată cu mămăliguță.
CIUPERCI
TOCANITA CU CIUPERCI

Ingrediente:

– 1 kg de ciuperci
– 1 ceapă mare
– 4-5 căței de usturoi
– 2-3 linguri făină
– 150 ml smântână
– 4-5 linguri ulei
– 1 legătură mărar
– 1 legătură pătrunjel
– Sare
– Piper
– Un praf de tarhon

Mod de preparare:

Se curăță ciupercile, se rup picioarele ciupercuțelor și se spală bine cu apă rece. Apoi se taie felii mai mici dacă pălăriile sunt mari. Apoi se curăță și se taie ceapa împreună cu usturoiul, ambele se toacă mărunt.
Se pun într-o tigaie ceapa și usturoiul la călit, se pune un vârf de sare și piper și se lasă la foc mic. Când ceapa devine ușor gălbuie, se adaugă ciupercile tăiate. Se lasă la călit câteva minute, până când ciupercile își lasă zeama. Apoi, când devin mai închise la culoare, se acoperă cu apă.
După primul clocot, se adaugă mărarul tocat mărunt. Se prepară sosul din făină, se pun 2 linguri de făină într-o cană și peste se adaugă apă trei sferturi din cană. Se amestecă bine și se pune peste ciuperci.
Se lasă la foc potrivit cam jumătate de oră și se amestecă des să nu se prindă de tigaie. Când ciupercile sunt gata, se adaugă smântâna, în care se mai pot adăuga 2-3 căței de usturoi după gust. Se mai lasă 2-3 clocote, se potrivește de sare și se adaugă și pătrunjelul tocat.
Mămăliguța se prepară punând un ceaun cu apă și un praf de sare la fiert. Când începe să fiarbă, se pune mălaiul în ploaie și se amestecă continuu cu un tel. Când începe să se desprindă de pe peretele ceaunului, înseamnă că este gata. Se servește caldă, împreună cu tocăniță de ciuperci cu smântână. Poftă bună!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!