Toata lumea iubeste aripioarele de pui. De aceea, aripioarele de pui se regasesc in meniurile tuturor
bucatariilor. Noua deja ne ploua in gura, doar la gandul unei portii de aripioare marinate, asa ca in cele ce urmeaza va propunem o reteta absolut
delicioasa de aripioare.
ARIPIOARE MARINATE CU GARNITURI |
Ingrediente
- 15 aripioare de pui
- 2 linguri sos dulce de chilli
- 1/2 pasta de ardei iute
- 1 portocala(coaja rasa fin+ zeama)
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura de curry
- 1 lingurita de sare
- Cartofi cu rozmarin
- 1 kg de cartofi
- rozmarin
- ulei de masline
- cativa catei de usturoi
- sare si piper
- boia de ardei iute afumata
- Ciuperci umplute in stil taranesc:
- Ciuperci
- sunculita afumata
- usturoi
- sare si piper
Mod de preparare
Aripioarele:
Amestecam bine sosul de chilli,pasta de ardei iute,usturoiul zdrobit coaja si zeama de portocala,curry praf si sarea. Cu acest amestec frecam aripioarele de pui spalate bine si curatate.Acoperim si dam la rece.
Marinam puiul si lasam o noapte;aromele vor fi mult mai intense.
A doua zi le asezam militareste intr-o tava mare,turnam marinata peste ele,
Cartofii:
Cartofii curatati,spalati si taiati cubulete se amesteca cu ingredientele mai sus enumerate.Ii asezam in tava langa aripioare si dam la cuptor, la foc mediu.
Iintoarceti o data cartofii in tava.
.
Ciupercutele umplute intr-o maniera taraneasca:
Dupa ce spalam ciupercutele, scoatem piciorusul si pe fundul lor asezam cate un strop de unt.Le asezonam cu sare si piper .Adaugam cate un sfert de catel de usturoi,cubulete de sunculita taraneasca afumata si piciorusele ciupercilor maruntite.Deasupra lor punem cate un fir de marar si le dam la cuptor incins pana se zbarcesc putin.
Servim aripioare delicioase alaturi de cartofi aromati cu rozmarin si ciuperci umplute!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.