Cea mai gustoasă metodă în care am gătit spanacul. Se face
extrem de ușor, folosind indicațiile de mai jos. Fie că alegi să pregăteşti această farfurie pentru prânz ori pentru cină, gustul spanacului în combinaţie cu brânza te va cuceri. Pofta buna!
SPANAC CU BRANZA |
Ingrediente:
- 1 kilogram de spanac
- 50 g unt
- 3 căței de usturoi
- 50 g de făină
- 500 ml lapte
- 1 ceapă tăiată mare
- 150 g parmezan ras
- 100 g cașcaval ras
- sare, piper și nucșoară după gust
Mod de preparare:
- Spala spanacul. Opărește 1-2 minute spanacul în apă clocotindă cu sare. Scoate-l și scurge-l bine de apă.
- Într-o cratiță, la foc mic spre mediu, topește untul. Adaugă ceapa și, după ce aceasta s-a înmuiat ușor, adaugă și usturoiul tocat.
- Adaugă făina, amestecând continuu 1 minut. Adaugă laptele, sare, piper și nucșoară, amestecând până se combină ingredientele bine. Adu la fierbere și redu flacăra, lăsând așa 10 minute, amestecând frecvent.
- Adaugă spanacul și cașcavalul. Amestecă. Gustă și mai adaugă sare, piper sau nucșoară dacă simți nevoia.
- Toarnă totul în tavă, presară deasupra parmezan. Dă la cuptor pentur 30 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.