Va place carnea de rata? Si mie. Va propun o mancare cu sos de mere cu garnitura de orez care marge de minune cu pulpe de rata. O sa va lingeti pe degete. Pofta mare!
PULPE DE RATA CU SOS DE MERE |
INGREDIENTE
- 3 pulpe de rata
- 300 g orez
- 3 mere
- 250 g rubarba
- 2 cepe rosii
- 10 g ghimbir ras
- 2 linguri miere
- 2 linguri otet balsamic
- sare
- piper
- 3-4 cubulete congelate de supa de pasare
- ulei de rapita
MOD DE PREPARARE:
Spalam pulpele, le saram, le piperam, le punem intr-o tava si le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C, pana se rumenesc frumos. Dupa aproximativ 20 de minute le intoarcem pe partea cealalta.
Intre timp punem orezul la fiert in 900 ml apa cu sare in care adaugam cubuletele de supa de pasare. Spalam merele si le tocam cubulete. Tocam si rubarba cubulete si ceapa marunt. Punem ceapa la calit in putin ulei de rapita, iar dupa ce se inmoaie, adaugam rubarba. Lasam cateva minute, apoi adaugam merele si eventual putina apa. Dupa ce s-au inmuiat si merele.adaugam ghimbirul ras si mai lasam sa fiarba circa 10 minute, amestecand continuu. Adaugam 2 linguri de miere, amestecam pana se topeste si punem 2 linguri de otet balsamic. Asteptam sa se racoreasca un pic si servim.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.