Cornulete cu smantana umplute cu rahat, foarte fragede, ti se topesc in gura .E un desert atât de popular încât nu cred că nu ai auzit de el! Data viitoare când vei găsi niște rahat, fa-l si tu.
CORNULETE CU RAHAT |
INGREDIENTE
- 650 g faina
- 200 g unt cu 80% grasime
- 400 g smantana 24% grasime
- 2 galbenusuri
- 1 varf de cutit de sare
- 2 linguri de zahar
- 1 zahar vanilar
- Pentru umplut: 250 g rahat
- Pentru pudrat deasupra: 100 g zahar pudra
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca faina cu sarea si cu untul, se freaca bine intre maini pana devine foarte sfaramicios. In smantana se dizolva zaharul si zaharul vanilat, apoi se toarna peste faina impreuna cu galbenusurile si se framanta bine. Se acopera cu o folie si se da aluatul la frigider 1-2 ore.
Rahatul se taie in fasii mici cam cat o jumatate de deget, cat sa incapa cate o bucata in fiecare cornulet.
Pe masa infainata intindem aluatul subtire de circa 3-4 mm, se ia un pahar si decupam, apoi punem cate o bucata de rahat pe fiecare, o impaturam si lipiti marginile cu ajutorul unei furculite.
Se coc circa 20 de minute, numai pana incep sa prinda culoare, nu mai mult.
Dupa ce se scot si se racesc putin, se dau prin zahar pudra. Se pastreaza foarte bine in recipient inchis ermetic.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.