COLEASA DE ARAD
Ce este coleașa? O mămăligă fiartă în lapte și clădită, strat dupa strat. Mămăliga
este un aliment excelent care nu
îngrașa. Este
recomandată a se consuma de către diabetici în locul pâinii.
|
COLEASA DE ARAD |
Ingrediente:
-
350g mălai
-
800ml lapte
-
6 ouă
-
100g unt
-
50ml ulei de floare presat la rece
-
200g smântână
-
200g telemea
-
200g brânză dulce de vaci
-
300g cârnaț afumat de casă
-
o linguriță de curry și schinduf
-
sare după gust
Mod de preparare:
-
1.Puneti într-un ceaun de tuci la fiert laptele cu sare și când a început să
clocotească, turnati mălaiul amestecând mereu, pentru a evita să se
facă cocoloașe.
-
2.După ce a fiert mălaiul adăugati untul,uleiul și amestecati până s-a desprins frumos mămăliga de pe făcăleț.
-
3.Amestecat brânza de vaci cu ouăle bătute și adăugati ceva nou și
anume aceste mirodenii de curry și schinduf care s-au dovedit a fi
extrem de gustoase în combinație cu mămăliga.
-
4.Treceti la asamblare și anume, într-un vas de jena uns cu unt, întingeti
un strat de mămăligă,peste care puneti un strat de brânză cu ouă,telemea
răzuită și feliuțe de cârnaț. Continuati cu alt strat de mămăligă și repetati umplerea.Ultimul strat trebuie să fie de mămăligă,peste care răzuiti telemea din belșug.
-
5.Puneti vasul în cuptor la 180 de grade și coacetil cam 20' ,până s-a
rumenit frumos pe deasupra. Serviti coleașa caldă cu smântână multă pe
deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.