Astazi va propunem sa incercati o reteta de dulceata de cirese amare, aceasta delicatesa a vechii bucatarii romanesti. Nu
are egal, Va prezentam reteta clasica de
dulceata de cirese amare.
DULCEATA DE CIRESE AMARE |
1 kg cirese amare
0,9 kg zahar
o lamaie mijlocie
un plic cu zahar vanilat
Mod de preparareSe curata ciresele de samburi, se pun intr-un vas emailat, se adauga zaharul si se lasa la odihnit 3-4 ore.
Apoi se pune vasul la foc mic. Cand incepe sa fiarba, se amesteca continuu cu o lingura de lemn..
Cand compozitia s-a legat, se stoarce zeama de la lamaie, se pune si plicul cu zahar vanilat si se mai fierbe cateva minute. Verificam legarea dulcetii, luand intr-o lingura si, daca curge greu, este gata.
Nu trebuie legata prea tare, deoarece apoi in timpul pastrarii se intareste prea mult.
Turnam dulceata calda in borcanele preincalzite, asezate pe o bucata de gresie, pentru a nu se sparge.
Introducem borcanele in cuptorul aragazului, la foc mic, si le lasam 1-2 ore, ca sa prinda o pojghita deasupra.
Apoi, asa calde, inchidem capacele, le asezam intr-o patura, invelite bine, lasand sa se raceasca incet, intre 24 si 36 de ore.
Preparata astfel, dulceata poate fi pastrata si 2-3 ani.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.