Reţeta aceasta este de fapt o combinaţie de mai multe reţete. O mâncare potrivită pentru un prânz de Duminică. Foarte bună combinaţia de piept de pui crocant, sos de ciuperci, afumatură şi caşcaval cu garnitură de paste.
- Un piept de pui fara os
- Condiment pentru pui
- Fulgi de porumb si parmezan pentru crusta
- 200 g ciuperci
- 0 ceapa
- Un morcov
- 2 căţei de usturoi
- 100 ml suc de rosii
- 3 linguri smântâna
- ulei
- Sare,piper,boia
- Câteva felii de sunca afumata
- Câteva felii de cascaval
- Busuioc si fulgi de chilli
- Paste pentru garnitura
MOD DE PREPARARE:
Pieptul de pui l-am taiat în doua pe mijloc si apoi fiecare felie iar în doua, pe lungime, obţinând astfel 4 felii.
Am condimentat si le-am lasat câteva ore la frigider.
Intr-o cratita am pus putin ulei,am calit ceapa si morcovul razuit,am pus boia si apoi ciupercile.
Am pus o cana de apa, am condimentat si am lasat sa fiarba pâna ce a scazut apa.
Am adaugat sucul de rosii si smântâna.
Am mai lasat câteva minute si am oprit focul.
Cât timp a fiert sosul, am pregatit pieptul de pui.
Am maruntit in robot fulgii de porumb si i-am amestecat cu parmezan razuit.
Am tavalit pipetul de pui prin acest amestec, apoi le-am prajit pe ambele parti.
Le-am scos pe prosoape de hârtie.
Intr-un vas ceramic am pus sosul de ciuperci,peste el am asezat feliile de piept de pui, deasupra fiecareia am pus o felie de sunca afumata si felii de cascaval.
Deasupra am presarat busuioc si fulgi de chilli.
Am pus vasul la cuptor pâna ce s-a topit cascavalul.
Pentru garnitura am fiert pastele în apa cu sare.
Se serveste cald.
Poftă bună !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.