O friptura din piept de pui mai altfel,in care am imbinat gusturi diferite obtinand un rulou aromat si consistent.
- 2 bucati piept de pui fara os si piele
- 100 g cascaval
- 150 g bacon
- 2 gogosari
- 100 g salam picant
- 1 rosie si cateva rosii mici de decor
- 1 legatura patrunjel
- 2 mere
- 1 gutuie
- 1 morcov
- 1 mana frunze spanac
- 4 linguri ulei de masline
- sare, piper, cimbru, paprika
MOD DE PREPARARE:
Se desfasoara pieptul de pui taindu-l dinspre mijloc spre margini si se bate pe un fund de lemn ud dandu-i o forma dreptunghiulara. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, paprika.
Intindeti pe masa o bucata de folie mai mare decat pieptul de pui si ungeti-o cu o lingura de ulei de masline. Intindeti pe ea bucatile de piept de pui peste care puneti intr-o parte felii de bacon iar pe cealalta parte felii de cascaval.
Separat caliti intr-o tigaie in uleiul de masline ramas, gogosarii si salam picant tocati bucati mici, condimentati si adaugati verdeata tocata. Lasati la foc mic cu capac pana scade zeama, apoi puneti ardeii uniform peste bacon. Infasurati ruloul de piept de pui in folie incepand din partea cu ardeii.
Intr-o tava mai inalta puneti frunzele de spanac, ruloul, rosia taiata felii, morcovul feliat si fructele taiate bucati. Condimentati, turnati doua pahare de apa si dati tava la cuptor pentru 30 minute la foc mediu.
Scoateti tava din cuptor, lasati putin sa se racoreasca, indepartati folia si pregatiti portiile. Puneti pe farfurii felii de rulou din piept de pui , garnitura din tava, putina zeama si garnisiti cu rosii mici si frunze de patrunjel.
Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.