O reteta cu tenta ungureasca este papricasul de vitel care se obtine din carne de manzat, legume si galuste.
PAPRICAS DE VITEL |
- 3 cepe mijlocii,
- 2 ardei grasi,
- 1 lingurita de faina,
- 1 lingurita boia de ardei,
- 1/2 lingura de bulion,
- 2 linguri de untura,
- sare.
Pentru galuste:
- 2 ardei grasi,
- 1 lingurita de faina,
- 1 lingurita boia de ardei,
- 1/2 lingura de bulion,
- 2 linguri de untura,
- sare.
Pentru galuste:
- 1 lingura de unt sau untura,
- 1 ou,
- 2 linguri de faina,
- 1 lingura de apa,
- sare.
- 1 ou,
- 2 linguri de faina,
- 1 lingura de apa,
- sare.
Mod de preparare:
Se taie carnea de vitel in bucati potrivite.
Se inabusa intr-o cratita cu putina untura la care se adauga si ceapa taiata felii subtiri.
Cand ceapa s-a ingalbenit, se adauga boia de ardei, bulionul subtiat cu apa si cei doi ardei grasi.
Se pune zeama de carne sau apa, atat cat sa acopere carnea.
Se da la cuptor sa fiarba acoperit.
In acest timp se prepara galustele de faina dintr-un amestec format dintr-o lingura de unt sau de untura, un ou, faina, putina apa si sare.
Se amesteca totul bine.
Se ia cu lingurita din compozitia de galuste si se toarna treptat in apa clocotita. Se tin sa fiarba 10 minute. Papricasul de vita se serveste cald cu verdeata tocata marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.