Ca multe alte mancaruri, „Puriceii”
sunt un fel de mancare facut si încropit din felii de carnati, mamaliga, branza, oua si lapte batut, încalzite si amestecate.
MAMALIGA CU BRANZA SI CARNATI |
- Malai – 1 kg
- 200-300 g carnati
- 2-3 linguri ulei
- Piper
- 300 g branza de burduf
- 3-4 oua
- Lapte batut
Mod de preparare:
Se prepara o mamaliga normala si se lasa sa se raceasca pana a doua zi.
Mamaliga rece se faramiteaza cu furculita de cu seara, ca sa se usuce.
Se pune mamaliga în uleiul încins si se amesteca fara încetare, cu lingura, ca sa nu se arda.
Cand mamaliga s-a sfaramat, devenind iar
malai si începe sa îsi schimbe culoarea se pune branza de burduf
faramitata cu furculita si se amesteca repede în continuare pana branza
se înglobeaza în malaiul copt. Împreuna cu branza se adauga si carnatii
taiati foarte mic.
Se adauga ouale batute bine
continuand sa amestecam pana cand acestea se înglobeaza în malaiul
îmbunatatit, fara sa se faca „omleta”.
Se adauga piper dupa gust.
Mod de servire: Se servesc calzi, cu laptele batut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.