Tochitura macelareasca, este una dintre cele mai iubite mâncăruri româneşti şi cap de listă traditionala. Bucatele fragede, rumene de carne,
organe de porc si carnati topite in untura, servite cu oua ochi si
branza. Arome de usturoi, vin alb sec si cimbru. O mancare satioasa
TOCHITURA MACELAREASCA Ingrediente:
- 1,2 kilogram carne de porc
- 300 grame cârnaţi afumaţi
- 6 căţei de usturoi
- 2 căni de vin alb sec
- 4 linguri de untură de porc
- 2 linguri rase boia de ardei dulce
- 3 foi de dafin
- 1 lingură cimbru
- sare
- piper negru măcinat
- Pentru servire
- 2 căni de mălai
- 4 ouă
- 4 linguri brânză
1. Tăiaţi carnea şi cârnaţii în cuburi potrivit de mari. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul din cuţit. Topiţi untura într-o cratiţă sau tigaie adâncă groasă în tablă. Adăugaţi şi rumeniţi carnea.Mod de preparare:
După ce s-a rumenit carnea adăugaţi cârnaţii şi mai prăjiţi totul încă 3 minute. Adăugaţi şi sotaţi totul cu usturoi 1-2 minute.
2. Adăugaţi 2 căni de vin alb sec, una de apă şi foile de dafin. Acoperiţi şi fierbeţi la foc potrivit timp de 50 de minute. Adăugaţi sare, piper, boia de ardei şi cimbru. Completaţi cu apă dacă e cazul. Mai fierbeţi înăbuşit 10 minute.
3. În paralel faceţi o mămăligă din 2 căni de mălai şi 5 de apă, puţină sare şi ulei şi 4 ochiuri de oua.
Tochitura se serveşte cu sosul din tigaie, mămăligă, brânză şi ochiuri, alături de murături.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.