Pulpe de curcan dulci-picante. Marinate intr-o combinatie de sos sweet
chilli, sos de ardei iute, otet de mere cu miere si sos Worcestershire
si parfumate cu cimbru, pulpele de curcan inferioare si se patrund pe
indelete in cuptor, pana cand aromele intra bine in carne si carnea
ajunge sa se topeasca in gura.
PULPE DE CURCAN DULCI-PICANTE, IN CUPTOR |
– 2 buc. pulpe inferioare de curcan
– 1 buc. ceapa medie
– 4 catei usturoi mari
– 50 ml sos sweet chilli
– 2 linguri sos de ardei iute
– 2 linguri ulei de masline
– 1 lingura otet de mere cu miere
– 1 lingura sos Worcestershire
– 1 lingurita rasac imbru uscat
– sare, piper macinat
Mod de preparare: Intr-o cratita care poate fi bagata in cuptor, incingeti uleiul de masline si caliti ceapa. Cand ceapa a devenit translucida, puneti usturoiul trecut prin presa. Dupa un minut, adaugati sosul sweet chilli, sosul de ardei picant, otetul si sosul Worcestershire. Omogenizati, puneti cimbrul uscat si lasati, pe foc mic, sa fiarba vreo 2-3 minute. Potriviti de sare si de piper si opriti focul. Lasati sa se raceasca, timp in care spalati pulpele de curcan, stergeti-le de apa si, cu un cutit bine ascutit, executati-le niste taieturi adanci din loc in loc. Puneti pulpele in marinada, intoarceti-le astfel incat sa fie acoperite uniform si lasati-le la marinat.
Scoateti apoi cratita din frigider si lasati pulpele sa ajunga la temperatura camerei. Intre timp, incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Acoperiti cratita cu folie de aluminiu si bagati-o in cuptor. Lasati 1 ora, avand grija sa mai puneti din cand in cand din marinada, cu o lingura, peste pulpe. Cresteti apoi temperatura la 200 grade Celsius, indepartati folia si mai lasati 30 de minute. La finalul timpului, carnea trebuie sa fie foarte bine patrunsa si usor rumenita.
Serviti friptura fierbinte, cu sosul adunat in cratita si cu garnitura preferata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.