Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PULPE DE CURCAN DULCI-PICANTE, IN CUPTOR

Retete si gust
Pulpe de curcan dulci-picante. Marinate intr-o combinatie de sos sweet chilli, sos de ardei iute, otet de mere cu miere si sos Worcestershire si parfumate cu cimbru, pulpele de curcan inferioare si se patrund pe indelete in cuptor, pana cand aromele intra bine in carne si carnea ajunge sa se topeasca in gura.
PULPE
PULPE DE CURCAN DULCI-PICANTE, IN CUPTOR
Ingrediente:
– 2 buc. pulpe inferioare de curcan 
– 1 buc. ceapa medie
– 4 catei usturoi mari
– 50 ml sos sweet chilli
– 2 linguri sos de ardei iute
– 2 linguri ulei de masline
– 1 lingura otet de mere cu miere
– 1 lingura sos Worcestershire
– 1 lingurita rasac imbru uscat
– sare, piper macinat

Mod de preparare: Intr-o cratita care poate fi bagata in cuptor, incingeti uleiul de masline si caliti ceapa. Cand ceapa a devenit translucida, puneti usturoiul trecut prin presa. Dupa un minut, adaugati sosul sweet chilli, sosul de ardei picant, otetul si sosul Worcestershire. Omogenizati, puneti cimbrul uscat si lasati, pe foc mic, sa fiarba vreo 2-3 minute. Potriviti de sare si de piper si opriti focul. Lasati sa se raceasca, timp in care spalati pulpele de curcan, stergeti-le de apa si, cu un cutit bine ascutit, executati-le niste taieturi adanci din loc in loc. Puneti pulpele in marinada, intoarceti-le astfel incat sa fie acoperite uniform si lasati-le la marinat.

Scoateti apoi cratita din frigider si lasati pulpele sa ajunga la temperatura camerei. Intre timp, incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Acoperiti cratita cu folie de aluminiu si bagati-o in cuptor. Lasati 1 ora, avand grija sa mai puneti din cand in cand din marinada, cu o lingura, peste pulpe. Cresteti apoi temperatura la 200 grade Celsius, indepartati folia si mai lasati 30 de minute. La finalul timpului, carnea trebuie sa fie foarte bine patrunsa si usor rumenita.

Serviti friptura fierbinte, cu sosul adunat in cratita si cu garnitura preferata.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!