O mâncare sățioasă și sănătoasă care se face cu minimum de
efort. Ideală pentru persoanele care duc lipsă de timp liber dar care
vor să mănânce gustos.
PIEPT DE PUI VANATORESC |
Ingrediente
- 4 bucăți de piept de pui
- 200 g ciuperci feliate
- 800 g roșii conservate tocate
- 2 linguri ulei
- 250 ml vin alb/roșu sec
- 1 ceapă medie tocată
- 1 tulpină de țelină tocată
- 3 căței de usturoi tocați
- 1 ardei tocat
- 1 linguriță oregano
- busuioc
- sare și piper
- boia picantă
Mod De Preparare
- Carnea, asezonează-l cu sare și pune-l la călit în ulei într-o tigaie mare, până se rumenește pe toate părțile. Scoate-l pe o frafurie.
- Pune la călit ceapa, ardeiul, țelina și ciupercile feliate, pentru aproximativ 10 minute – timp în care ceapa devine translucidă și ciupercile și-au lăsat zeama aceea delicioasă. Adaugă și usturoiul, amestecă și mai lasă pe foc încă 1 minut.
- Toarnă vinul peste, amestecă, acoperă și mai lasă pe foc până când cantitatea vinului e redusă la jumătate. Adaugă roșiile. Asezonează cu sare, piper, oregano și busuioc - opțional, pentru cei care mănâncă picant, se poate pune și boia picantă și fulgi de ardei iute, lasă la făcut neacoperit 5 minute.
- Adaugă bucățile de piept peste, dă focul mic, semi-acoperă vasul.
- Amestecă și întoarce din când în când bucățile de piept, timp de 30-40 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.