Bine ai venit sau revenit pe RETETE SI GUST, blog-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat
mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de costite de porc la cuptur.
COSTITA DE PORC LA CUPTOR |
Ingrediente:
Pentru marinat costitele:
- costiţă sau scăriţă de porc proaspătă – 1,5 kg
- 1 ceapă
- 4-5 căţei de usturoi
- 4 linguri ulei
- zeama de la o lămâie
- 1 păhărel de vin roşu sec
- 1 lingură piper măcinat, 1 lingură boia dulce şi una iute, o linguriţă ienibahar, 2 crenguţe de cimbru, o linguriţă maghiran, o linguriţă sare de mare grunjoasă
Sosul pentru uns costitele:
- o ceşcuţă de ketchup
- 2 linguriţe muştar
- 1 lingură sos de soia
- 1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat
- 1 linguriţă boia dulce
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă cimbru uscat
- 2 linguri miere
- zeama de la jumătate de portocală
Mod de Preparare:
Se pregătesc coastele, se curăţă de pieliţe si de grasimea în exces.Preparăm marinada amestecând ceapa tocată, usturoiul zdrobit, zeama de lămâie, vinul şi condimentele. Punem costita într-o caserolă sau pungă, adăugăm marinada peste costita, punem capacul la caserolă sau răsucim punga şi agităm bine caserola sau punga. O lăsăm la frigider pentru a se marina si a o prepara a doua zi.
Lângă aceste costiţe au mers şi nişte gogonele rozalii, o conopidă murată si un piureu de cartofi.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.