Cum am putea
face pentru a economisi și a ne bucura mai mult de alimentele cumpărate?
Cele mai gustoase idei în acest sens sunt oferite de Retete si gust, care tocmai le-a publicat.
MERLUCIU IN CRUSTA DE IAURT |
Ingrediente: 1 kg trunchi de merluciu
1 lămâie
1 iaurt de 200 ml
1 legătură pătrunjel verde
1 pliculeţ de ceai de praf de mentă
1 lingură de rozmarin uscat
1 lingură de sare grunjoasă
1 linguriţă de piper negru
200 g de făină albă
50 ml ulei de floarea soarelui
hârtie de copt
sare si piper dupa gust
Mod de preparare: Curăţaţi peştii sub jet de apă rece şi tranşaţi-i în bucăţele
potrivite. Asezonaţi-i cu sare, jumătate din coaja de lămâie rasă, zeama
stoarsă de la lămâie, menta uscată, rozmarinul, piperul şi pătrunjelul
proaspăt.Acoperiţi marinata şi lăsaţi-o la rece pentru o oră.Amestecaţi iaurtul cu 3 linguri de făină, un praf de sare şi cealaltă jumătate de coajă rasă de lămâie ramasa. Aşezaţi în tava de cuptor o coală de hârtie de copt unsă cu uleiul de floarea soarelui. Tăvăliţi bucăţile de merluciu prin făină şi după treceţi-le prin crema de iaurt.
Coaceţi-le, 40 minute la foc mediu spre mare sau pana vedeti ca sau rumenit.
Mod de servire:
Serviţi cu mujdei şi mămăliguţă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.