Orice sarbatoare este incompleta fara o felie de tort. E un tort de care nu te mai saturi, tot ai
mai manca, dar nici nu se putea altfel la o asa combinatie: ciocolata,
nutella, alune si bomboanele Ferrero Rocher.
TORT FERRERO ROCHER |
5 oua
6 linguri de zahar
100 g alunele macinate
2 linguri de cacao
2 linguri de faina
2 lingurite praf de copt
Sirop pentru blat:
200 g zahar
250 apa
1 lingurita esenta de cafea
1 lingurita esenta de rom
Crema:
250 g unt
250 g ciocolata neagra cu 50-65% cacao
4 linguri de Nutella / cca. 150 g
100 g pernute cu crema de alune
100 g alune de padure tocate
Decorat tort:
10 bomboane Ferrero Rocher
50 g ciocolata meagra cu 75% cacao
1 lingura lapte
Mod de preparare:
Pentru blat se bat ouale cu zaharul pana optinem o pasta cremoasa. Adauga restul de ingredientelor uscate si se amesteca usor. Aluatul se toarna intr-o tava de tort de 22cm, captusita cu hartie de copt si se da cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade.
Se coace aproximativ 30-35 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Dupa aceea se imparte in doua.
Din 250 apa si 200 zahar facem un sirop pe care il aromatizam cu esente de cafea si de rom. Cu acest sirop insiropam blaturile.
Pentru crema:
Se topeste ciocolata pe abur cu putin unt, dupa care se lasa la racit.
Separat intr-un bol se freca spuma restul de unt adaugand treptat nutella si ciocolata topita si racita.
Alunele se prajesc putim intr-o tigaie avand griza sa nu le ardem. Cand se prajesc coaja se va desprinde, asa ca vom freca alunele intre palme si se vor curata frumos. Aruncam cojile si alunele curate le tocam cu un cutit sau le puneti intr-un prosop si le spargem cu un corp tare. Idea este sa ramana bucati nu sa se faca praf. Se incorpozeaza in crema de unt, nutella si crema de alune, pe care il incorporam tot in crema. Lasam bolul cu crema la rece o jumatate de ora.
Asamblarea:
Asezam jumatate din crema pe primul blat, acoperim cu al doilea blat si restul de crema. Pe lateral putem nivela cu nutella. Pentru ornat am folosit 10 bomboane Ferrero Rocher.
Decor: Am mai topit 50 g de ciocolata neagra cu o concentratie de cacao mai mare ca cea de la crema pentru a rezulta contrastul, impreuna cu o lingura de lapte si am decorat ca un grilaj deasupra lui.
Delectati-va!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.