Spre deosebire de alte torturi, aceste tort preparat după o rețetă
neobișnuită, este foarte delicios și oferă o combinație de gusturi
dintre crema cu alune și cea din gălbenușuri și arome incomparabile ce
îți provoacă tentația de a-l gusta imediat. Încercați aceste rafinat și
gingaș tort.
TORT DE NUCA |
Ingrediente
10
bucăți
Albușuri de ou
650
g
Zahăr
160
g
Făină
200
g
Miez de nucă măcinat
10
bucăți
Gălbenușe de ou
300
ml
Lapte
160
g
Unt
2
lingurițe
Zahăr vanilat
400
g
Frișcă
150
g
Alune
0.5
linguriță
Sare
- Pentru pregătirea unui blat amestecați într-un bol 30 g. făină cu 100 g. nuci mărunțite. Mixați 5 albușuri și 0,25 linguriță sare până devine o consistență pufoasă. Treptat adăugați 125 g. zahăr și mixați încă 2 minute. Puneți amestecul din făină în amestecul din albușuri bătute. Amestecați atent ca albușurile să își păstreze volumul.
- Răspândiți amestecul pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie de copt. Faceți un blat identic și coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 170°C timp de 15 minute.
- Într-un bol amestecați 100 g. făina cu aproximativ jumătate din 250 g. zahăr. Amestecați gălbenușurile cu câteva linguri de lapte. Treptat adăugați amestecul din făină și amestecați. Restul laptelui puneți-l la foc cu zahărul rămas. Adăugați laptele fierbinte peste amestecul din gălbenușuri și amestecați.
- Puneți timp de 6 minute conținutul la foc, amestecând continuu. Când amestecul se întărește luați-l de pe foc. Lăsați amestecul să se răcească complet, apoi adăugați untul și mixați crema. Puneți crema în frigider pentru o oră să se întărească.
- Puneți 150 g. zahăr într-o tigaie și caramelizați-l. Adăugați alunele în zahărul caramelizat și amestecați. Puneți amestecul pe o foaie de copt și lăsați-l să se răcească. Într-un robot de bucătărie mărunțiți amestecul din alune.
- Într-un bol mixați frișca până devine consistentă. Adăugați jumătate din amestecul din alune și amestecați crema.
- Tăiați blaturile în jumătate. Asamblarea tortului începe cu jumătate de blat, 1/4 crema din lapte și 1/4 crema din frișcă. Repetați procedura de 4 ori. Presărați pe toată suprafața tortului amestecul din alune rămas.
- Puneți tortul în frigider pentru 2 ore.
- Savurați cu plăcere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.