Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

TORT DE NUCA

Retete si gust
Spre deosebire de alte torturi, aceste tort preparat după o rețetă neobișnuită, este foarte delicios și oferă o combinație de gusturi dintre crema cu alune și cea din gălbenușuri și arome incomparabile ce îți provoacă tentația de a-l gusta imediat. Încercați aceste rafinat și gingaș tort.
TORT
TORT DE NUCA

Ingrediente

10 bucăți
Albușuri de ou
650 g
Zahăr
160 g
Făină
200 g
Miez de nucă măcinat
10 bucăți
Gălbenușe de ou
300 ml
Lapte
160 g
Unt
2 lingurițe
Zahăr vanilat
400 g
Frișcă
150 g
Alune
0.5 linguriță
Sare
Mod de preparare
  1. Pentru pregătirea unui blat amestecați într-un bol 30 g. făină cu 100 g. nuci mărunțite. Mixați 5 albușuri și 0,25 linguriță sare până devine o consistență pufoasă. Treptat adăugați 125 g. zahăr și mixați încă 2 minute. Puneți amestecul din făină în amestecul din albușuri bătute. Amestecați atent ca albușurile să își păstreze volumul.
  2. Răspândiți amestecul pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie de copt. Faceți un blat identic și coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 170°C timp de 15 minute.
  3. Într-un bol amestecați 100 g. făina cu aproximativ jumătate din 250 g. zahăr. Amestecați gălbenușurile cu câteva linguri de lapte. Treptat adăugați amestecul din făină și amestecați. Restul laptelui puneți-l la foc cu zahărul rămas. Adăugați laptele fierbinte peste amestecul din gălbenușuri și amestecați.
  4. Puneți timp de 6 minute conținutul la foc, amestecând continuu. Când amestecul se întărește luați-l de pe foc. Lăsați amestecul să se răcească complet, apoi adăugați untul și mixați crema. Puneți crema în frigider pentru o oră să se întărească.
  5. Puneți 150 g. zahăr într-o tigaie și caramelizați-l. Adăugați alunele în zahărul caramelizat și amestecați. Puneți amestecul pe o foaie de copt și lăsați-l să se răcească. Într-un robot de bucătărie mărunțiți amestecul din alune.
  6. Într-un bol mixați frișca până devine consistentă. Adăugați jumătate din amestecul din alune și amestecați crema.
  7. Tăiați blaturile în jumătate. Asamblarea tortului începe cu jumătate de blat, 1/4 crema din lapte și 1/4 crema din frișcă. Repetați procedura de 4 ori. Presărați pe toată suprafața tortului amestecul din alune rămas.
  8. Puneți tortul în frigider pentru 2 ore.
  9. Savurați cu plăcere!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!