Acest tort raffaello, este unul dintre cele mai bune torturi pe care
le-am facut in ultima vreme. Este un tort delicat si extem de delicios. Pentru blat,
migdalele macinate se pot inlocui cu alune macinate. Tortul are o
textura deosebita si aroma uimitoare, nu prea dulce si nici prea uscata.
TORT RAFFAELLO |
- ~12 portii
- Blat:
- 6 oua
- un varf cutit de sare
- 200 g zahar
- 100 g migdale macinate
- 125 g faina
- 5 g esenta de migdale
- Glazura:
- 200 g ciocolata alba
- 45 ml lapte de cocos din conserva
- 250 g branza mascarpone
- 500 ml frisca lichida
- 30 g zahar pudra
- 40 g nuca de cocos rasa
- 5 g extract de nuca de cocos
- Asamblare si decor:
- 240 ml lapte de cocos din conserva
- nuca de cocos rasa
- migdale tocata
- trufe raffaello
- bucle de ciocolata alba
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 170° C. Unge cu unt baza si partile laterale ale unei forme de tort cu diametrul de aproximativ 23 cm si aseaza hartie de copt.
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile impreuna cu un varf cutit de sare pana cand vei obtine o compozitie rigida. Treptat adauga zaharul continuand sa mixezSeparat, intr-un alt bol, mixeaza galbenusurile impreuna cu esenta de migdale.
Pune compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri si amesteca usor cu ajutorul unei spatule. Incorporeaza pe rand migdalele macinate si faina.
Toarna aluatul obtinut in forma pregatita si pune la cuptor pentru 40-45 minute sau pana cand devine auriu.
Cand este gata, lasa sa se raceasca timp de aproximativ 10-15 minute, apoi scoate-l din forma si lasa-l deoparte sa se raceasca complet.
Intre timp prepara glazurTopeste la bain marie ciocolata alba impreuna cu laptele de cocos din conserva.
Intr-un castron mare mixeaza branza mascarpone. Adauga ciocolata topita si continua sa mixezi pana la omogenizare.
Separat, intr-un alt vas, mixeaza frisca lichida pana cand vei obtine o compozitie rigida. Incorporeaza pe rand zaharul pudra si extractul de nuca de cocos.
Treptat incorporeaza compozitia cu frisca lichida la cea cu ciocolata alba. Adauga nuca de cocos rasa, amesteca bine si lasa deoparte.
Asambleaza tortul astfel.
Sectioneaza blatul in trei straturi.
Pune primul strat de blat, apoi intinde pe el 1/3 cana lapte de cocos din conserva.
Distribuie uniform un pic mai putin de o treime din glazura.
Aseaza al doilea strat de blat si procedeaza la fel.
Pune ultimul strat de blat, intinde laptele de cocos din conserva ramas si glazura, atat pe partea de sus cat si pe partile laterale.
Presara nuca de cocos pe partea de sus a tortului si pe partile laterale.
Pune la frigider pentru 1-2 ore sau peste noapte.
Decoreaza dupa cum doreste. Folositi bomboane raffaello, cuble de ciocolata si migdale tocate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.