Friptura fragedă cu aromă de vin este ideală cu orice ocazie. Fie că
ai musafiri, fie că vrei să le faci o surpriză celor dragi, această
rețetă de pulpa de porc la tava este cea mai potrivită.
PULPE DE PORC LA CUPTOR |
2 kg pulpă de porc
200 g slănină afumată
1 căpăţână usturoi
100 ml de ulei
100 ml apă
100 ml vin alb sec
1 linguriţă boabe de piper negru
1 frunză dafin
1 praf de sare
frunze de salvie proaspătă
Mod de preparare:200 g slănină afumată
1 căpăţână usturoi
100 ml de ulei
100 ml apă
100 ml vin alb sec
1 linguriţă boabe de piper negru
1 frunză dafin
1 praf de sare
frunze de salvie proaspătă
Speli carnea şi o tamponezi cu hârtie absorbantă pentru eliminarea excesului de apă. Cureţi căţeii de usturoi. Aşezi carnea în tava de la cuptor. O crestezi uşor
din loc în loc şi pui câteva fâşii de slănină şi căţeii de usturoi. Aşezi în tavă câteva frunze de salvie şi o frunză de dafin. Încingi cuptorul. Într-un vas, amesteci apa, uleiul, vinul, un praf de sare şi boabele de piper. Îl torni peste pulpa de porcpe care o bagi apoi la cuptor pentru aproape 2 ore, până devine arămie. Din când în când, iei cu lingura din lichidul din tavă şi torni peste carne.
O scoţi şi o laşi să se răcorească. Tai pulpa de porc felii şi o poţi servi cu murături sau cu cartofi, pe care îi poţi coace la cuptor în sucul lăsat în tava de carne.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.