De multa vreme mi-am propus sa incerc si eu prajiturica asta. La mijlocul lunii trecute, am gustat aceasta delicioasa prajitura. Varianta rapida, cu firmituri! Multumesc celor care mea dat idea pentru reteta, e foarte buna!:
Aluat:
- 400 g faina
- 250 g unt
- 150 g zahar
- 2 linguri cacao
- 1 galbenus
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
Umplutura:
- 650 g branza dulce
- 200 g zahar
- 3 oua
- 1 plic zahar vanilat
MOD DE PREPARARE:
Aluat:
Intr-un bol punem faina amestecata cu praful de copt, zaharul, cacaoa, sarea, galbenusul si untul rece.
Incepem sa omogenizam cu varfurile degetelor pentru a obtine firmituri de aluat (ca la crumble).
Umplutura:
Branza am mixat-o bine cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile.
Am mixat albusurile cu praful de sare pana sau intarit si am obtinut o spuma tare, ca la bezea.
Am incorporat treptat branza in albusurile batute spuma.
Asamblare:
Impartim aluatul in doua parti egale.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt intindem uniform o parte din aluat.
Intindem uniform crema de branza si acoprim cu aluatul ramas.
Dam prajitura la cuptorul preincalzit pentru 40 de minute.
O lasam sa se raceasca apoi portionam si servim.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.