Această reţetă este în topul
preferinţelor mele. Îmi place mâncarea picantă, dar această combinaţie
nu este chiar picantă. Fiind mai apoi
acoperită de sunca şi busuioc. Deci este o “nebunie de arome.
SPAGHETTI CU SUNCA |
- 300 grame spaghetti
- 2 linguri de piper măcinat
- 100 grame sunca afumata, feliat subtire
- 4-5 felii roşii deshidratate feliate
- 50 ml ulei măsline
- 50-60 grame parmezan ras
- 4-5 frunze busuioc mărunţite
- o mână de pătrunjel mărunţit Mod de preparare:
Am început cu pastele. Le-am pus la
fiert în apă cu puţină sare. După fierbere, am scos din oală o cană din
apa în care au fiert, după care am scurs pastele şi le-am pus într-un
bol. Am pus jumătate din cantitatea de parmezan peste ele şi cam 50 de
ml din apa de pe paste. Le-am scuturat bine şi am amestecat puţin.
Între timp am pus piperul măcinat
într-o tigaie şi l-am lăsat pe foc să se prăjească 20 de secunde. Am pus
uleiul peste şi l-am lăsat la foc mic 1 minut, să se pătrundă bine
uleiul cu arome. Am pus uleiul peste paste şi am amestecat bine. Am
adăugat sunca, roşiile, pătrunjelul şi le-am amestecat toate.
În farfurie am pus o porţie de paste şi
peste ele am presărat puţin busuioc şi parmezan după gust.
Să mâncaţi sănătoşi! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.