Echilibrul perfect dintre varza calita, sarmalute si bulz ardelenesc. Varza a la Cluj e un fel de varză călită murata cu carne tocată ca la sarmale. E
bună bună, mai ales acum când avem din ce în ce mai multă poftă
..
- 650-700 gr de varza murata;
- 500 gr carne tocata de porc ;
- 100 gr bacon/carnati afumati/ kaizer;
- 150 ml bulion;
- 200 gr orez
- 2 catei usturoi;
- o ceapa mare/doua mici
- ulei;
- sare, piper, cimbru, boia dulce.
Mod de Preparare
- se taie varza, se pune sare si se lasa un pic la "marinat";
- carnea si ceapa calita se trec prin masina de tocat; se amesteca cu orezul fiert si racit; se adauga condimente, dupa gust;
- in uleiul ramas de la ceapa calita se prajeste afumatura, dupa care se adauga varz;
- in alta cratita se pune putin ulei, apoi un strat de varza, unul de carne si putin bulion, dupa care se repeta, ultimul strat fiind de varza;
- se pun deasupra felii de afumatura, se adauga cam o jumatate de cana de apa si se lasa la cuptor, la foc mic, cam o ora.
Mod de servire
Se serveste calda, cu smantana, ardei iute si mamaliga.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.