Varza a la Cluj este o reteta foarte gustoasa, simpla si rapida si care
reuseste sa fie delicioasa de fiecare data, indiferent de modul de
preparare.
VARZA A LA CLUJ |
pentru 4 porții
- 1 varză micuţă
- 250 g carne tocată
- o ceapă mare
- 250 g roşii tocate
- 100 ml de ulei
- o linguriță boia de ardei dulce
- un vârf de linguriţă de nucşoară
- o linguriţă de cimbru uscat
- sare şi piper după gust
- smântână, ardei iute și pătrunjel sau mărar
Mod de preparare
- Se călește ceapa în 50 ml de ulei timp de 2-3 minute până devine sticloasă, apoi se adaugă carnea tocată, sare, piper și nucșoară.
- Se lasă la călit amestecând din când în când să nu se lipească.
- Când carnea începe să își schimbe culoarea se adaugă jumătate din cantitatea de roșii tocate și se mai lasă 10 minute pe foc, apoi se dă deoparte cât timp ne ocupam de varză.
- Tocăm varza fideluţă, o frecăm cu puţină sare și o lăsăm sa se odihnească 15 minute ca să își lase apa.
- Scurgem varza, presând-o între palme și o punem la călit în restul de ulei pana se înmoaie. Adăugăm restul de roșii, cimbrul uscat, puțin piper și boia de ardei și o lăsăm să mai dea câteva clocote.
- Ungem cu puţin ulei o formă în care vom pune varza a la Cluj și care merge la cuptor. Cuptorul trebuie să fie încins la 180 de grade.
- Amestecăm varza cu carnea tocată călită și o mai condimentăm dacă este nevoie. Apoi o punem în formă și o dăm la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute sau până când este rumenită cât de mult ne place.
- Se servește presărată cu mărar sau pătrunjel proaspăt tocat și este excelentă cu smântână și un ardei iute alături.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.