Când vrei să faci ceva rapid, gustos, consisten, ieftin și care
să nu ceară mari cunoștințe gastronomice, alege rețeta asta. Aripioare dulci si picante este, cu siguranță, una dintre cele mai iubite și
făcute rețete din întreaga lume. Dacă faci o dată varianta asta, o vei
repeta.
ARIPIOARE DULCI SI PICANTE |
Ingrediente
1 kg aripioare de pui fara varfuri
sare, piper negru
sare, piper negru
Glazura dulce-picanta
35 gr unt
3 catei usturoi
1 lingurita ghimbir razuit
1 lingura sos de soia
60 gr gem de ardei iute
sucul de la o lime
3 catei usturoi
1 lingurita ghimbir razuit
1 lingura sos de soia
60 gr gem de ardei iute
sucul de la o lime
Portii: 2-3
Mod de preparare
- Se taie aripioarele in cele doua segmente. Se presara cu sare si piper negru. Se aseaza intr-o tava in care sa stea pe un singur strat si se dau la cuptor la 200C pentru 40-45 minute pana sunt facute de tot si usor rumene pe alocuri.
- Intre timp, intr-o tigaie, se topeste untul si cand e fierbinte se adauga usturoiul strivit si ghimbirul. Se soteaza scurt, doar pana incep sa vina miros placut din tigaie.
- Se adauga restul ingredientelor si se fierbe sosul rezultat pana arata ca un caramel. Se lasa sosul pana e nevoie de el. Gustati si daca e prea dulce sau prea putin dulce, ajustati cantitatea de suc de lime sau gem de chili pana va place.
- Cand aripioarele sunt gata, se aduce iar sosul la fierbere. Se pun aripioarele in sos, fara sa turnati grasimea lasata de carne.
- Se fierbe totul, amestecandu-se pana aripioarele sunt frumos glazurate si sosul s-a "lipit" de ele. La final aripioarele se pot presara cu seminte de susan si ceapa verde. Sunt bune cu orez cu susan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.