Acum e momentul să te bucuri de gustul vinetelor și să le incluzi cât
mai des în preparatele tale. Încearcă o rețetă cu sos de roșii si branza, ușor și simplu de pregătit, aceasta rulada.
RULADA DE VINETA CU BRANZA SI SOS DE RUSII |
Ingrediente
2 vinete mici
ulei pentru uns
2 polonice sos de rosii
2 linguri parmezan razuit
ulei pentru uns
2 polonice sos de rosii
2 linguri parmezan razuit
Umplutura
150 gr branza feta
3 frunze menta
1 fir marar
2 fire patrunjel
piper
3 frunze menta
1 fir marar
2 fire patrunjel
piper
Mod de preparare
- Se taie codita vinetelor. Se taie vinetele pe lungime, felii de cca 1/2 cm. Se ung feliile cu ulei pe ambele parti. Se incinge bine o tigaie grill si se prajesc vinetele cate 3 minute pe fiecare parte, doar pana capata urme de gratar si feliile devin flexibile si le puteti rula, nu trebuie sa fie facute de tot. Nu am sarat vinetele fiindca umplutura este destul de sarata.
- Pentru umplutura se amesteca branza cu verdeturile tocate marunt si putin piper. Adaugati sare doar daca e necesar, daca folositi feta aceasta este suficient de sarata. Se poate tine la frigider pana e nevoie de ea.
- Intr-un vas termorezistent de 15 x 23 cm se pune un polonic de sos de rosii, cat sa obtineti un strat subtire pe fund.
- Se ia fiecare felie de vanata, se aseaza cate o lingurita de umplutura pe capatul ingust si se ruleaza. Se aseaza ruloul in tava, peste sosul de rosii.
- Cand ati umplut tava cu rulouri, turnati cate o lingura de sos de rosii pe fiecare rulou.
- Se da tava la cuptor, la 200C pentru 15 minute. Se presara parmezan ras pe rulouri si se mai tine tava la cuptor inca 10 minute, pana parmezanul e topit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.