Pentru aceasta placinta puteti
folosi o tava rotunda de 26-28 cm diametru. Aluatul e suficient, iar
resturile decupate se pot framanta, ii dati forma de chifla pe care o
coaceti 20 minute. E buna dimineata cu lapte.
PLACINTA CU BRANZA |
Ingrediente
Aluat
250 gr faina alba
150 ml lapte caldut
25 gr unt
1 galbenus de ou
1 lingura zahar
10 gr drojdie proaspata
1/4 lingurita sare
150 ml lapte caldut
25 gr unt
1 galbenus de ou
1 lingura zahar
10 gr drojdie proaspata
1/4 lingurita sare
Umplutura de branza
350 gr branza proaspata de vaca
150 gr smantana acra
2 oua
75 gr zahar
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1 varf cutit nucsoara macinata
150 gr smantana acra
2 oua
75 gr zahar
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1 varf cutit nucsoara macinata
Umplutura de smantana
200 gr smantana acra
1 lingura buna de zahar
1 ou
1 lingura buna de zahar
1 ou
Portii: 8
Mod de preparare
- Se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut si 1 lingurita de zahar. Se lasa la loc cald pana amestecul devine spumos.
- Se pun in masina de paine ingredientele in ordinea urmatoare: laptele, untul, restul de zahar, galbenusul, amestecul cu drojdie, faina si sarea. Se seteaza masina pe programul de framantat+crescut. Aluatul se poate framanta si cu mana, macar 15 minute, apoi se lasa sa creasca acoperit la loc cald timp de 1 ora.
- Branza se freaca bine cu furculita sa se sfarme bulgarasii. Se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza.
- Pentru umplutura a doua doar se amesteca bine ingredientele.
- Se pune aluatul pe masa de lucru data usor cu faina. Se intinde foaie subtire de aprox 3-4 mm. Se decupeaza un cerc cu aprox 8-10 cm mai mare decat tava folosita.
- Rulati aluatul decupat pe sucitor si asezati-l in tava, marginile sa fie ridicate pe peretii tavii. Se toarna si se niveleaza prima umplutura. Deasupra se toarna pe toata suprafata a doua umplutura. Marginile aluatului se pliaza peste umplutura.
- Se coace placinta la 180C timp de 40 minute, pana marginile sunt rumene si umplutura se misca ca o piftie daca scuturati tava.
- Se lasa sa se racoreasca apoi se pudreaza marginile cu zahar pudra vanilat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.