Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PLACINTA CU BRANZA

Retete si gust
Pentru aceasta placinta puteti folosi o tava rotunda de 26-28 cm diametru. Aluatul e suficient, iar resturile decupate se pot framanta, ii dati forma de chifla pe care o coaceti 20 minute. E buna dimineata cu lapte.
SMANTANA
PLACINTA CU BRANZA

Ingrediente

Aluat
250 gr faina alba
150 ml lapte caldut
25 gr unt
1 galbenus de ou
1 lingura zahar
10 gr drojdie proaspata
1/4 lingurita sare
Umplutura de branza
350 gr branza proaspata de vaca
150 gr smantana acra
2 oua
75 gr zahar
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1 varf cutit nucsoara macinata
Umplutura de smantana
200 gr smantana acra
1 lingura buna de zahar
1 ou
Portii: 8

Mod de preparare

  1. Se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut si 1 lingurita de zahar. Se lasa la loc cald pana amestecul devine spumos.
  2. Se pun in masina de paine ingredientele in ordinea urmatoare: laptele, untul, restul de zahar, galbenusul, amestecul cu drojdie, faina si sarea. Se seteaza masina pe programul de framantat+crescut. Aluatul se poate framanta si cu mana, macar 15 minute, apoi se lasa sa creasca acoperit la loc cald timp de 1 ora.
  3. Branza se freaca bine cu furculita sa se sfarme bulgarasii. Se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza.
  4. Pentru umplutura a doua doar se amesteca bine ingredientele.
  5. Se pune aluatul pe masa de lucru data usor cu faina. Se intinde foaie subtire de aprox 3-4 mm. Se decupeaza un cerc cu aprox 8-10 cm mai mare decat tava folosita.
  6. Rulati aluatul decupat pe sucitor si asezati-l in tava, marginile sa fie ridicate pe peretii tavii. Se toarna si se niveleaza prima umplutura. Deasupra se toarna pe toata suprafata a doua umplutura. Marginile aluatului se pliaza peste umplutura.
  7. Se coace placinta la 180C timp de 40 minute, pana marginile sunt rumene si umplutura se misca ca o piftie daca scuturati tava.
  8. Se lasa sa se racoreasca apoi se pudreaza marginile cu zahar pudra vanilat.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!